Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Президентът: Правителството си купува спокойствие и власт с парите на гражданите

От МФ обаче обявиха, че законопроектът за държавния бюджет за 2021 г. е съгласуван без забележки от администрацията на Румен Радев

Президентът: Правителството си купува спокойствие и власт с парите на гражданите

Снимка: БГНЕС

Правителството предлага разоряващ бюджет за следващата година и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури и без обосновка на резултатите от тези харчове. Това заяви държавният глава Румен Радев на полевия учебен полигон „Корен", където днес присъства на демонстриране на способности на тактическо учение “Балканска стена 20”. 

Държавният глава изрази опасенията си, че „бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“.

Още по темата

Румен Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно.

Свидетелства за злоупотреби, по думите на Румен Радев, са милиардите, похарчени за магистрали с изключително съмнително качество и без обществени поръчки, и средствата, безотчетно отпуснати за язовири. „Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, заяви държавният глава.

Малко по-късно обаче от Министерство на финансите обявиха, че законопроектът за държавния бюджет за 2021 г. е съгласуван без забележки от администрацията на президента и към документа не са изпратени никакви бележки и препоръки. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (16)

   1| 2    
0
 
4
 
16
khao до: georgi_shum
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
вълните на тракия сега ги ремонтират без обществена поръчка...
0
 
4
 
15
khao до: georgi_shum
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
до видин също... водопровода до перник по спомени също беше криминален и без поръчка.
не съм чел изказването му, щото знаеш кво ми е мнението за всякви пагони (тиквата включително), но заглавието е 100% вярно.
0
 
2
 
14
georgi_shum до: khao
преди 4 седмици
Добре, признавам в бързината вчера изключих, че хемус от Белокопитово до Ябланица се строи с бюджетни пари изцяло, щото 2013та орешака не го включи в сегашния програмен период.
Както и да, това не променя с почти нищо казаното за шапкаря..
1
 
1
 
13
khao до: georgi_shum
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
хемус е без поръчка...
1
 
5
 
12
Ivan N. до: zelka007
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Цените са съизмерими, а качеството дали и то е съизмеримо с това в Гърция и Испания? Там имат ли поне една здрава, завършена от край до край магистрала? Щото ние нямаме...

Още от Бюджет и финанси
EK одобри промените в гаранционна програма в подкрепа на българския бизнес