Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Сергей Пантелеев: Чрез P2P платформите споделяме риска на инвеститорите

Във финтех сектора има много потенциал, посочи управителят на Varengold Bank в България

гледано: 2226   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

P2P платформите предизвикват иновации в банковия сектор, диверсифицирани са и ще се разрастват. Това прогнозира Сергей Пантелеев, управител на Varengold Bank в България, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Varengold Bank е германска банка. Регулаторът на банката е в Германия. Ние работим само с юридически лица. Не извършваме касови и картови операции. Всичко друго в обсега на една банка го правим. Ние вярваме в потенциала на финтех сектора. Основният таргет клиенти, които имаме, са част от Р2Р платформите, посочи банкерът и поясни, че целта като институционален инвеститор в тези платформи е да се достигне до риска на всички клиенти на платформата. – Другият вариант е да предоставим финансиране за тези от тях, които трудно набират инвеститори, за да генерират кредити, които предоставят на потенциални инвеститори. И в двата случая смятаме риска за минимализиран и диверсифициран."

Сергей Пантелеев е на мнение, че бизнесът в България предоставя много възможности.

"Всички залагат икономическият ръст да се случва Централна и Югоизточна Европа и като че ли потенциалът за растеж е в този регион. България се превърна в център на този регион за иновации, имаме добра екосистема за такива. Трябва да намерим мащаба на стартъп компаниите, за да ги разраснем", коментира банкерът и обясни, че целта е да се привлекат клиенти, които не могат да намерят решения чрез конвенционалните банки.

Той отбеляза, че във Varengold Bank се „инвестират време и усилия във вътрешните технологии в банката”.

“Платформите ще увеличават броя си експоненциално. До 2-3 години ще дойдат играчи отвън на пазара. Не вярвам, че ще разглезим тези платформи откъм финансиране. Ние ще им дадем възможност и мащаб да се развият и да намерят и други инвеститори. Платформите могат да продават и застраховки, лизинг, факторинг”, потвърди банкерът.

Повече от разговора вижте във видео материала

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Министерството на финансите продаде нов дълг за 200 млн. лева