IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ събраха близо 7 млн. лева през април

Само през миналия месец от осребряване на имущество на обявената във фалит кредитна институция по сметките ѝ са влезли над 4,1 млн. лева

12:44 | 12.05.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Постъпилите средства от предприетите действия по събиране на вземания от синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) в периода от 1 до 30 април са в размер на 6,926 млн. лева, се вижда от отчета на синдиците Ангел Донов и Кристи Маринова, публикуван в сайта на Фонда за гарантиране влоговете в банки.

След предприетите действия по осребряване на имущество на обявената в несъстоятелност кредитна институция по сметките ѝ през миналия месец са влезли над 4,104 млн. лева.

При осребряване и вземания от ценни книжа, с установена борсова цена, са реализирани над 141,484 хил. лева, като сумата от осребряване е повече от 139,336 хил. лева.

Събраните средства при осребряване и събиране на вземания от юридически лица (с изключение на действащи финансови институции) по дължими от тях кредити, след предприетите активни правни действия, възлизат на 5,566 млн. лева (в това число от осребряване – 3,520 млн. лева).

От физическите лица с дължими на КТБ кредити през април са събрани 89,727 хил. лева (в това число от осребряване – 60,500 хил. лева).

Вземанията от лица в производство по несъстоятелност възлизат на 737,154 хил. лева.

От осребряване на дълготрайни материални и нематериални активи по сметките на КТБ през миналия месец са постъпили 384,524 хил. лева.

Освен тези суми синдиците са събрали още 6 402 лева.

Ангел Донов и Кристи Маринова уверяват, че са предприели всички действия по издирване и уточняване на кредиторите на банка и по съставяне на списъци на вземанията срещу банката, пише в отчета им към ФГВБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
i_hristov
преди 6 години
Не са много, ама то като се има предвид, че почти всичко е опоскано от Василев какво да очакваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 6 години
Към момента на бруталния фалит на КГБ, банката имаше към 9 милиарда активи, обезпечаващи дадените кредити. Година след фалита банката имаше кеш 600 милиона и все още има налични пари. Цецо Мустака не е завлекъл тези активи в Белград. Защо сега се отчита, че активите са хвръкнали? И в чии джобове? След Цецо Мустака няма как да ги прибере, защото е далече от България и няма достъп до банката, КОЙ ги е прибрал? А?? Че и прикриватурата "не може да се сети"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
marto76
преди 6 години
Добре правят синдиците като събират някакви милиончета, но защо никой не настоява човекът с милиардите - фараон Цветан Василев да се окаже зад решетките за фалита на неговата пирамида КТБ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Schroeder
преди 6 години
А въобще някой следили още колко пари остават? Все си мисля, че с това темпо ще ги събирата още 50 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
needle
преди 6 години
Това са трохи в сравнение с каквото беше заграбено от собственика, по-лошото е че големите пари няма да се намерят никога най-вероятно, каквито са прогнозите на финансовия министър, специализирани фирми за събиране и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още