IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите в митниците са готови да протестират срещу сливането с НАП

Започват спешни консултации с институциите, отговорни за фискалната политика на страната

15:18 | 17.10.14 г. 2
Синдикатите в митниците са готови да протестират срещу сливането с НАП

Синдикатите в митниците са готови да излязат на протест, ако не бъдат дискутирани исканията им. Едно от тях е да не се сливат митниците и Националната агенция за приходите (НАП). Това каза за БТА Стефан Стефанов - председател на един от синдикатите в митниците. 

Той заяви, че синдикатите в митниците настояват политиците да спрат да манипулират общественото мнение с неистини. „Опитите им да прикрият собствените си грехове, жертвайки стабилността на държавата няма да успеят", заявяват профсъюзите.

В своя защита те призовават лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не се поддава на "натиска, зад който прозират демонични намерения".

Припомняме, че идеята за сливането на двете приходни агенции е стара, но председателят на парламентарната бюджетна комисия в 42-то Народно събрание Йордан Цонев реши, че проектът трябва да се задейства. През юни той съобщи, че работни групи от различни институции действат по такъв проект.

Финансовият министър в кабинета „Орешарски“ Петър Чобанов подкрепи Цонев като заяви, че в нея има много голям смисъл с оглед по-добрата координация между двете институции.  БСП тогава се обяви против идеята.

Против сливането на Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите се обявиха и КТ „Подкрепа“ и КНСБ. За БНР синдикалните организации уточниха, че са готови да съдействат за повишаването на ефективността в събирането на приходите, но са категорични, че обединението на двете приходни агенции ще доведе до обратния ефект. Те съобщават също, че започват спешни консултации с всички, които се припознават като отговорни за фискалната политика на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
mnz
преди 9 години
Не трябва да се допуска митниците да се принизяват до нивото на НАП. Къде са митниците, къде е НАП? Митниците трябва да са нива нагоре над НАП, защото там е алъш-вериша/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още