Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Стоян Проданов: Цената на застрахователната полица е адекватна на условията

Проектът за методика как да се обезщетяват претърпелите имуществени и неимуществени вреди се движи с добро темпо, посочи изпълнителният директор на ЗД "Бул Инс"

гледано: 2044   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Брутният премиен приход на застрахователния сектор в България достигна над 2 млрд. лева през 2018 г., което се случва за първи път. Това каза Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД "Бул Инс"АД, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

“Резултатите са добри на фона на всичко, което се случи през турбулентната 2018 г. Компаниите успяват да се адаптират и работят по-добре, тъй като прилагат по-добре техниките за управление на риска и спазват по-добре изискванията на новата европейска директива за платежоспособност”, смята застрахователят и коментира, че цената на полицата е адекватна на условията, които действат в момента.

Проданов очаква сегашната цена на полиците да се поддържа още дълго време и да няма голяма динамика, каквато имаше през 2018 г. “Надявам се да имаме добра и равновесна година с постигнатите параметри, включително и в сегмента на гражданската отговорност на автомобилистите, както и още дълго време да има доминиращ дял на автомобилните застраховки, прогнозира той. – Вярвам, че може да се постигне баланс между интересите на потребителите, застрахователите и надзорниците.“

Проданов посочи, че проектът, който трабва да предложи методика как да се обезщетяват претърпелите имуществени и неимуществени вреди, се движи с добро темпо за посочения срок.

“Смятаме, че ще има проект за методика, който ще бъде съобразен с всички световни тенденции. Той ще предложи социална поносимост на цената на задължителната застраховка“, убеден е изпълнителният директор на ЗД "Бул Инс"АД.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
1
 
2
redcretin до: пасъм
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Гоолям ***! В немско плащам 35 евро за скутер годишно :)
0
 
4
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Да, всичко е ок с цените. С 80-100 лева нагоре спрямо миналата година за колите, а на скутер 50сс ГО вече е 135 лева

Още от Бюджет и финанси
Правителството одобри допълнителни разходи за над 33 млн. лв.