IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съсобственикът на „Юнион Ивкони“: Имам предварителен договор за продажба

От поне четири-пет години заявих намерението си да изляза като собственик, направих доста за доброто представяне на компанията, казва Ивайло Константинов

16:20 | 07.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ивайло Константинов Снимка: <em>Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Ивайло Константинов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С предварителен договор за продажба на дяловете си разполага съсобственикът на „Юнион Ивкони“ Ивайло Константинов. Той обаче не знае какви са по-точните намерения на купувача на компанията.

Това коментира пред Investor.bg Ивайло Константинов, след като късно в понеделник писахме, че новосформираното дружество „Транспект“ АД има намерение да обедини под покрива си два от големите играчи в сектора на пътнически превози. Това ще стане при концентрация на бизнеса на транспортните компании „Юнион Ивкони“ ООД и „Груп Плюс“ ООД чрез придобиване на едноличен контрол върху тях.

"Знам, че имам предварителен договор за продажба на дяловете, за която аз имам интерес от много време да се случи", каза днес съсобственикът на „Юнион Ивкони“.
 
„Доколкото разбрах впоследствие, има предварителен договор и с другите съсобственици на фирма „Юнион Ивкони“. Какво ще произведе този предварителен договор - само купувачът може да каже. Надявам се интересуващият се инвеститор да осигури ресурса и да получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията“, посочи той.
 
"Това, което знам, е, че в  „Транспект“ АД влиза част от мениджърите на „Юнион Ивкони“, както и външни хора, които не познавам".

Investor.bg припомня, че самият Ивайло Константинов не фигурира в състава на новоучреденото дружество „Транспект“, което към момента не е извършвало търговска дейност. Като представител и директор на „Транспект” е посочен Георги Атанасов, който е мениджър в "Юнион Ивкони". Освен него и Иван Добрев е директор в новоучреденото дружество, като в момента той е бранд мениджър в "Юнион Ивкони".

В управлението на новосформираното дружество, което се занимава с „инвестиционна, посредническа и консултантска дейност в областта на транспорта, както и всякаква друга дейност, разрешена от българското законодателство“, като директор е записан Петър Йорданов Господинов.

По информация на Константинов акционерите в „Юнион Ивкони“ Светлозар Любенов и холдинг "Синтетика", свързан с "Еврохолд България", също са готови да продадат дяловете си.

На въпрос защо се разделя със собствеността си в транспортната фирма, Константинов обясни: Идва момент, в който трябва да се случи и промени нещо. Аз съм заявил от поне четири-пет години намерението си да изляза като собственик, защото управлявам фирмата от доста време и направих доста за доброто представяне на компанията".

В транспортната компания „Груп Плюс“ ООД, която също ще влезе в „Транспект”, съсобственик и президент е Галя Топалова. Нейни партньори са Байрам Зеки и Байрам Тьоре, като Зеки е член на управителния съвет и изпълнителен директор. Групата оперира автобусите с марки "Етап-Адресс" и "Груп Плюс".

Според фирмения регистър ДАКСИ "Етап адресс" е собственост на турските граждани Фахретин Гюлхан (с 98%) и Кена Башбора (с 2%).

Галя Топалова е и председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още