Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

TBI Bank първа партнира с Централната банка на Литва за SEPA Instant

Услугата дава възможност за получаване и изпращане на до 15 хил. евро в рамките на секунди 24/7

TBI Bank първа партнира с Централната банка на Литва за SEPA Instant

Питър Барон, главен изпълнителен директор на TBIF (TBI Bank). Снимка: TBI Bank

ТBI Bank е първата банка в Югоизточна Европа, която внедрява SEPA Instant, услуга за незабавни международни преводи на територията на ЕИЗ (Европейската икономическа зона). Тя се предлага чрез Централната банка на Литва и дава възможност за получаване и изпращане на до 15 хил. евро в рамките на секунди 24/7 – по всяко едно време на денонощието и в почивни дни.

Първоначално услугата, част от стратегията на TBI Bank да предлага банкиране като услуга (BaaS), ще е достъпна за бизнес партньори, започвайки с 4Finance, една от най-големите европейски групи за дигитално потребителско финансиране, която оперира на 13 пазара. Тя ще е от полза и на клиентите на TBI Bank: входящите преводи по сметки в банката от европейски банки, които също са интегрирали услугата, ще бъдат получавани мигновено.

Още по темата

„Екипът на TBI Bank е изключително щастлив, че получи доверието на Централната банка на Литва да бъде първият международен партньор за внедряването на системата SEPA Instant, казва Питър Барон, главен изпълнителен директор на TBIF (TBI Bank). Toва е ход от огромно значение за нас – той показва, че инвестициите ни в иновативни дигитални услуги са от полза на нашите бизнес партньори и клиенти. Клиентите ни ще имат дежавю: новата ни услуга ще им напомни на прехода от dial up достъпа до интернет през телефона към широколентовия достъп“.

Внедряването на SEPA Instant е поредна стъпка за TBI Bank към целта ѝ да се превърне в дигитална банка от следващо поколение – next gen digital lender, и е резултат от посветена екипна работа в рамките на една година. SEPA Instant е допълнение към Payment Hub – друго BaaS решение на банката. To предлага автоматизирани плащания към клиенти на 4finance, които получават одобрените си кредити в реално време.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Бюджет и финанси ТBI Bank

Последни новини

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
Горанов се отказа от заем от МВФ