IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трета отсрочка за касовите апарати в автобусите

Няма достатъчно произведени касови апарати, мотивират се вносителите на поправки в закона за преозвачите

12:21 | 23.01.14 г. 1
Трета отсрочка за касовите апарати в автобусите

Депутатите удължиха с още 6 месеца срока за въвеждане на касови апарати в автобусите. Това стана с гласуване на първо и второ четене на промени в Закона за автомобилните превози, внесен от народните представители Камен Костадинов и Георги Свиленски. 

Това е третата отсрочка на влизането в сила на закона.

С промените автобусните превозвачи ще имат задължението да поставят касови апарати до 30 юни 2014 година. Според досегашните разпоредби в закона, лицата, извършващи превози на пътници по градски, междуселищни и международни автобусни линии, трябваше да извършат това до 31 декември 2013 година.

Един от вносителите – Камен Костадинов, който е и председател на Комисията по транспорт, мотивира предложението си за удължаване на срока с това, че по-голяма част от превозвачите не са могли да се сдобият с фискални устройства. Една четвърт от компаниите са сектора са успели да приложат закона, а останалите не, защото нямало произведени касови апарати. 

„Тук въпросът е по принцип дали се иска този сектор да се изкара на светло“, заяви обаче бившият зам.-финансов министър, сега депутат от ГЕРБ, Владислав Горанов. 

Бившите управляващи се обявиха против отлагането. Те бяха категорични, че България е една от страните, където сивият сектор заема огромен дял и трябва да се правят стъпки за изсветляването му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Хахахахахах :) При БСП винаги е така :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още