IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виолина Маринова: Американската мечта е постижима и в България

В разговор с Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във “Фикосота”, главният изпълнителен директор на Банка ДСК заяви, че един добър ръководител търси силния екип

13:33 | 06.11.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Виолина Маринова: Американската мечта е постижима и в България

Не е нужно човек да напуска България, за да постигне американската мечта. Това може да се случи и у нас, стига да се вложат необходимите енергия и желание.

Това каза Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

По случай третия рожден ден на телевизията, предаването има по-различен формат, като вместо Таня Кръстева, в ролята на водещ беше Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във “Фикосота”.

Маринова посочи, че добрият мениджър не се ражда готов и често образованието и квалификацията му не са достатъчни. Като характеристики от основна важност за него тя определи умението за работа с хора и възможността да поема отговорност.

„За да е успешен един ръководител, той трябва да има до себе си успешни служители. Мениджърът трябва да споделя своя опит и да учи постоянно хората до него. Един силен ръководител не се плаши от силни служители, а търси именно такива“, коментира тя какви са предимствата да оценяваш хората от екипа си.

Виолина Маринова е на мнение, че потенциалът и качествата на даден служител са от съществена важност, но добави, че той трябва да индикира в себе си и желанието си да се развива сам.

“Предизвикателствата са онова, което кара хората да се развиват”, коментира главният изпълнителен директор, която смята, че винаги ще има проблеми. – Времената и нещата се променят, но именно трудностите карат хората да правят нещо повече и да надграждат себе си. Основното, което човек трябва да прави при проблем, е да търси решение.“

Банковият сектор Маринова определи като динамичен, още повече на фона на навлизащите в него дигитализация и автоматизация на процесите.

Според нея основните предизвикателства пред него са свързани именно с тях, но криптовалутите не представляват заплаха за него.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Гледам са ми изтрили предния пост. Сигурно им се е сторил много рязък.На хора твърдящи подобни глупости обичам да ги питам да ми изброят кои са постигналите американската мечта в България. После от от изброените вадим тези, които не са к**** или роднини на някои определени властимащи. Да не би някой да си мисли, че преуспелите властимащи в БГ си поддържат к*****е за своя собствена сметка? Сичкото харем на политиците и престъпниците е на държавна издръжка и в някой частни дружества имащи нужда от лиценз или концесия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 1
nkavrakov1982
преди 5 години
Виолина да каже как е стигнала до поста директор на ДСК ,но истината .Щ ви подскажа ....свързано е много с червения цвят....все пак и него го има в американското знаме...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още