Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Все по-често работещите в чужбина българи инвестират в имот у нас

Пощенска банка предлага онлайн кандидастване за финансиране на жилищния заем "У дома"

Все по-често работещите в чужбина българи инвестират в имот у нас

Снимка: Пощенска банка

През последната година Пощенска банка отчита завишен интерес към покупка на имот у нас от българи, които работят в чужбина. На годишна база банката регистрира значителен ръст от 55% на запитванията, съобщиха от банката, ръководена от Петя Димитрова. 

За да отговори на интереса, в Пощенска банка вече предлагат удобно решение с жилищния кредит "У дома", разработен специално за българите в чужбина.

Още по темата

Размерът на заема "У дома" е до 500 хил. лева, с възможност за изплащане до 25 години.

Кредитът е с атрактивни лихвени условия и се предлага за български граждани, които имат постоянен трудов договор в Европейския съюз, Европейската икономическа зона и Швейцария от поне една година, обясняват от банката. – Професионалната консултация за жилищен кредит "У дома" е лесно достъпна и от чужбина, като на сайта на банката www.postbank.bg може да бъде заявена онлайн видео консултация по Skype. Разговорът се осъществява в реално време и клиентите могат да обсъдят параметрите на жилищния кредит и да получат конкретна оферта, преддоговорна информация и други документи директно през Skype.”

Според експертите на Пощенска банка тази услуга е много удобна за хора, които нямат възможност да пътуват до България.

Те посочват и друг вариант за свързване с изпращане на онлайн запитване за искания кредит, което също е достъпно през сайта на банката.

Следващата стъпка е кандидатстването за кредит онлайн, което става за няколко минути. Ако при кандидатстване клиентите могат да предоставят необходимите първоначални документи по електронен път, те могат да получат и предварително становище за искания кредит, без да посещават офис на банката. По този начин българите в чужбина имат възможност да продължат с планираната покупка на имот и да са спокойни, че ще получат необходимото финансиране от банката, уточняват специалистите.

"Все повече от българите с постоянни доходи от чужбина желаят да финансират покупката на жилище или с инвестиционна цел, или за да подсигурят близките си в България със собствен дом. Нашите сънародници, работещи извън страната, срещат редица трудности по отношение на намиране на възможности за финансиране на такава покупка, затова ние им предлагаме улеснение. Друга пречка е необходимостта да се посети офис на банката на място в България както за консултация, така и за кандидатстване за кредит", коментират от Пощенска банка.

Завишеният интерес към покупка на имот у нас се дължи както на положителните пазарни тенденции, така и на все по-големия брой българи, намерили професионална реализация извън родината.

Намерение за инвестиция в недвижим имот най-често имат българи, които работят в Европейския съюз − хора с добра реализация в сферата на финансите, авиацията, информационните технологии и консултантските услуги.
 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
Кои са важните крайни срокове при подмяната на касовите апарати?