IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ и VUZF Lab организират конференция по въпросите на данъчното законодателство

Сред основните лектори ще бъдат представители на НАП, ИДЕС, Върховния административен съд, Административните съдилища и други

11:48 | 15.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ВУЗФ</em></p>

Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанаси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него (VUZF Lab) организират научно-приложна конференция на тема: Данъчното законодателство в България през погледа на експертите. Форумът ще се проведе на 16 ноември 2018 г., от 9.00 часа във ВУЗФ, зала 501, адрес: гр. София, кв. “Овча купел”, ул. “Гусла” № 1.

Конференцията разглежда отблизо приложението на текстове от данъчното законодателство в областта на преките и косвените данъци, данъчния и съдебен контрол, ЗДДС, ЗКПО, ДОПК и ЗДДФЛ. Сред основните лектори ще бъдат представители на НАП, ИДЕС, Върховния административен съд, Административните съдилища, Асоциацията на вещите лица в България, адвокатурата, eксперти в областта на данъците и преподаватели във ВУЗФ. Какво трябва да се предприеме в борбата с финансовите измами, какви са текущите пропуски в процедурите за извършване на данъчни ревизии и как могат да се отстранят – тези и още въпроси ще коментират експерти по време форума.

Конференцията, която Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ организира, е част от мисията на ВУЗФ и VUZF Lab да бъде трибуна, да търси и създава иновации и решения за реформи в здравния, финансовия, данъчния, икономическия и други публични сектори. Освен създаването на висококвалифицирани специалисти, каквито са дипломантите на ВУЗФ, дейността на новата Лаборатория и нейните събития са още един обществен принос на бизнес университета към българската икономика.

Част от програмата и темите, по които участниците ще дискутират по време на данъчната конференция на 16 ноември, са:

- Промените в ЗКПО, ЗДДС и ЗДДФЛ в сила от 1 януари 2019 г. По темата ще говорят водещите експерти от Централното управление на НАП - Моника Петрова и Жасмина Саздова.

- Грешки, трудности и полезна счетоводна практика при облагане с ДДС на пакетните доставки и при формиране на корпоративното подоходно облагане. Темата ще разгледат дипломираните експерт-счетоводители Здравка Видолова, ИДЕС и г-н Пламен Донев, старши мениджър в Делойт България.

- Борбата с финансовите измами в контекста на реформата в единното ДДС пространство в ЕС и констатациите на съдебно-счетоводните експертизи, ще анализират доц. д-р Десислава Йосифова, ВУЗФ и проф. д-р Симеон Ананиев, председател на УС на Асоциацията на вещите лица в България

- Пропуски в процедурите при извършване на данъчни ревизии, по темата ще говорят преподавателите във ВУЗФ доц. д-р Али Вейсел, д.е.с. и от гл. ас. д-р Бисер Райнов.

- Преглед на съдебната практика по актуални и спорни данъчни казуси, ще направят Йордан Константинов и Петя Желева, съдии от Върховния административен съд, Станимира Друмева, съдия от Административен съд – Бургас и Веселина Канатова-Бучкова, адвокат по данъчни дела от Пловдивската адвокатска колегия.

Повече информация за събитието и програма на форума можете да откриете на https://vuzflab.eu/events/

Конференцията се организира с институционалната подкрепа на Националната агенция за приходите (НАП), Съюза на юристите в България, Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) и издателство „Доби прес“.

Партньори на форума са още “Делойт България”, “Брейн Сторм Консулт” ЕООД и изд. “Раабе България”.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още