IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външната търговия и наблюдението на потребителите ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще обяви актуални данни за пазара на труда и ще даде информация за продажбите в промишлеността, строителството и търговията

12:14 | 06.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – финансова информация за депозити и кредити и данни за пазара на труда.

В понеделник (6 август) Българската народна банка ще обяви дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за юли 2018 г.

Във вторник (7 август) Националният статистически институт ще информира за наблюдението за потребителското поведение през юли.

В сряда  (8 август) централната банка ще даде информация за депозити и кредити по количествени категории и икономически дейности през юни.

НСИ ще публикува предварителни данни за краткосрочната статистика на жилищните сгради през второто тримесечие на тази година. 

Ще излязат и юнските данни за продажби в промишлеността, строителството и търговията.

За четвъртък (9 август) няма обявени събития.

В петък (10 август) НСИ ще публикува предварителни данни за юни за търговията със стоки с трети страни – Екстрастат, както и за вътрешнообщностната търговия със стоки – Интрастат, и стокообмена България за май 2018 г. 

В последния работен ден на тази седмица НСИ ще обяви данни от пазара на труда – наети лица и средна работна заплата  за второто тримесечие на 2018 г., както и информация за местата за настаняване през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още