IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За полугодието плащанията по „Гражданска отговорност“ може да надминат 3,5 млрд. лв.

Само за неимуществени щети по задължителната полица се очаква да бъдат платени 1,899 млрд. лв., показват данни на КФН

13:33 | 06.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Към края на второто тримесечие плащанията по задължителната полица „Гражданска отговорност“ се очаква да надхвърлят 3,47 млрд. лв. общо. Това става ясно от предварителните данни за периода на Комисията за финансов надзор, публикувани на страницата на регулатора.

За имуществени вреди стойността на изплатените претенции се очаква да достигне 1,580 млрд. лв., очакваният размер на неизплатените претенции обаче е за 2,765 млрд. лв. 

Размерът на предявените претенции, но неизплатени към 30 юни, се планира да бъде 1,454 млрд. лв.

За неимуществени щети стойността на изплатените претенции в края на полугодието ще бъде 1,899 млрд. лв., прогнозират още от КФН. Очакваният размер на неизплатените претенции пък ще бъде 721 млн. лв., а размерът на предявените претенции, но неизплатени към 30 юни – 418 млн. лв.

Очаквано, най-голям дял в статистиката заемат леките автомобили и товарните с допустима максимална маса до 5 тона. По имуществени вреди плащанията там се очаква да бъдат в размер на 1,05 млрд. лв., а по неимуществени - 1,527 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още