IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна обединяването на клоновете на СИБАНК и ОББ

Първите общи клонове са в София, Банско и Севлиево, догодина ще се обединят всички обекти на финансовата група

14:16 | 22.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Клон на ОББ в Севлиево<em>. Снимка: ОББ</em></p>

Клон на ОББ в Севлиево. Снимка: ОББ

В края на август СИБАНК и ОББ започват да обединяват клоновата си мрежа. Три са първите общи клонове, които от тази седмица обслужват клиентите на двете банки - в София, Банско и Севлиево, съобщиават от пресцентъра на финансовата група

Поетапно през следващата година ще бъдат обединени обекти, като клиентите им ще могат да получат актуална информация в самите клонове, на телефоните за връзка и на уебсайтовете, допълва се в съобщението

Общите клонове се намират в обекти на ОББ. В София общият клон се намира на бул. „Мария Луиза“ № 70, в Банско – на ул. „Пирин“ № 7, и в Севлиево – на ул. „Никола Генев“ № 15.

Изборът на обединените клонове се основава на критерии за ефективност на работния процес и удобство за клиентите – включително най-добра и ключова локация, големина и разположение на клона и на самото помещение.

Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи СИБАНК и ОББ за улесняване на клиентите.

След придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC през юни тази година ОББ и СИБАНК продължават да функционират като две отделни банки до юридическото им сливане в началото на 2018 г., когато ще предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под едно име – ОББ.

Заедно СИБАНК, ОББ, дъщерните й дружества и ДЗИ стават най-голямата банково-застрахователна група в България, един от основните пазари за КВС Груп.

КВС Груп вече е активна и на лизинговия пазар, на пазара на управление на активи и факторинг в България, като предлага на своите клиенти пълния набор от финансови услуги, напомнят от финансовата група. 

В интервю за Investor главният изпълнителен директор Петър Андронов посочи, че клиентите на СИБАНК и ОББ трябва да са информирани, че „чисто формално и юридически двете компании не могат да се слеят от първия ден и ще продължат да работят известно време като отделни банки“.

Белгийската банково-застрахователна група KBC Груп присъства на българския финансов пазар от 2007 г. със своите дъщерни дружества СИБАНК и ДЗИ. През 2017 г. KBC Груп придоби Обединена българска банка, ОББ Асет мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер, Интерлийз и 60% от ОББ Метлайф.

През миналата година КВС приключи успешно сделката по придобиване на ОББ и Интерлийз от Националната банка на Гърция за общата сума от 610 млн. евро.

След приключване на обединението новата банка ОББ ще бъде третата най-голяма в България по размер на активите и с пазарен дял от приблизително 11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още