IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва проверка за субсидиите към нерентабилни автобусни линии

Тя ще бъде извършена от транспортното министерство

12:22 | 07.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Започва проверка на отпусканите субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. Тя ще бъде извършена от транспортното министерство по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Това е решено на среща при премиера с министъра на транспорта Росен Желязков и председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. 

Министър-председателят е разпоредил да се проверят всички конкретни случаи, изнесени в медиите. “Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, коментира той. Той е изтъкнал, че са отпуснати 4 млн. лв. повече за дотиране на линии към малки населени места. 

Той е настоял да се мисли в посока промяна на модела - за повече справедливост и отговорност, както и за конкретни мерки срещу сивия сектор в транспорта.

Представителят на превозвачите Магдалена Милтенова е посочила, че от организацията са отворени към всички предложения на транспортното министерство за изсветляването на бранша и подобряването на транспортните услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още