IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5% ръст на даренията в България през 2017 г.

Над половината от дарените 101 млн. лева е била предназначена за образование

08:34 | 09.10.18 г.
5% ръст на даренията в България през 2017 г.

През 2017 г. даренията в България са се увеличили с 5% на годишна база. 101 млн. лв. са дарени в страната за различни важни обществени каузи, като водещите каузи за компаниите и фондациите са образованието и детското и младежко развитие. Над 54 млн. лв. от общата сума са посветени за образование. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Красимира Величкова от Български дарителски форум. 

Тя обясни още, че в България делът на физическите лица, като дарители е много по-нисък спрямо частните дарения. По темата взе участие и Лъчезар Богданов от Industry Watch. „Вече са се появили редица нови дигитални платформи за дарения. Това е потенциал, който тепърва ще се разкрие“, коментира той. 

В България все още най-много даряват фондациите, като около 50% от всички дарения през изминалата година са от тях. Около 10% от даренията са направени от физически лица, отбеляза Величкова.

Вижте още във видеото 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още