IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Нестор: Развитието на човешкия капитал е приоритет за американските компании

Имаме много конструктивен диалог с основните политически сили, твърди директорът на Американската търговска камара

09:08 | 16.03.17 г.
<p>
	<em>Сниимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Сниимка: Bloomberg TV Bulgaria

Развитието на човешкия капитал е един от основните приоритети за американските компании, които работят в България. Това обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  Алекс Нестор, изпълнителен директор на Американската търговска камара (AmCham) в България.

По думите му другите два важни приоритета са засилване на партньорските взаимоотношения между двете страни и борба с корупцията.

Тези точки са залегнали и в изготвената от камарата „Бяла книга“ за икономическата и бизнес среда в България. 

„Бялата книга е пътната карта, стратегическият документ на Американската търговска камара, в която членуват 340 компании, като 30% от тях са американски. Има както мултинационални, така и, много български организации. Тя показва нашата философия за правене на бизнес в България, като в нея са написани основните ни приоритети“, обясни Нестор.

Той изрази положително мнение относно срещите, които камарата провежда с представители на основните политически сили в страната в навечерието на парламентарните избори. „Опитваме се да намерим допирни точки между приоритетите в "Бялата книга" и икономическите платформи на партиите. Имаме много конструктивен диалог, като целта е да подпишем меморандум за партньорство. Стремим се каквото и правителство да бъде съставено, да може да използва нашия ресурс. Имаме страхотни експерти във всички сфери на икономиката и обществения живот, като можем да помогнем на правителството да създаде една по-добра среда в България“, заяви той.

„Досега сме се видели с БСП, ГЕРБ, Реформаторския блок, Да, България, Нова република. Предстои да се срещнем и с Патриотичния фронт“, отчете Нестор.

Според него БСП и ГЕРБ са готови да работят с експертите на Американската търговска камара по общи въпроси, касаещи преди всичко икономиката и добрия бизнес климат в България.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още