Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

BESCO: Споделената икономика не трябва да се регулира толкова сериозно

България не се доказва като добър хъб за дигитална трансформация и споделена икономика, посочи Недялко Дервенков, член на УС на BESCO

BESCO: Споделената икономика не трябва да се регулира толкова сериозно

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Споделената икономика не трябва да се регулира толкова сериозно. С повечето регулации изоставаме от темповете на световната икономика. Позицията на прогресивния бизнес е, че колкото по-малко регулации има в споделената икономика, толкова е по-добре. Това каза Недялко Дервенков, член на Управителния съвет на BESCO, в предаването „UpDate“ с водещ Бойчо Попов.

„България не се доказва като добър хъб за дигитална трансформация и споделена икономика, нито на Балканите, нито в Европа, нито в света. Тя изостава“, посочи Дервенков. 

Още по темата

Гостът коментира окончателното гласуване на разпоредбите за Airbnb, след което стана ясно, че апартаментите и стаите за гости, които краткосрочно се отдават под наем, ще трябва да плащат данък на общините, в които са регистрирани.

„За да може едно законодателство да работи рационално, то трябва да мине през тежестта на публичния дебат“, отбеляза той.

Според експерта въвеждането на туристическия данък не е основен проблем, още повече, че той е честен. По думите на Дервенков обаче патентният данък е въпросът, по отношение на който има множество неясноти и който е предизвикателство за физическите лица.

„Имайки предвид всички тези фактори, бизнесът с Аirbnb ще бъде нерентабилен“, смята гостът. Той добави, че бизнесът може да помогне по отношение на експертизата и създаването на смислено законодателство, което да е честно за всички, като подчерта, че неговите представители не нападат държавата.

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Евгения Маринова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Анализатор: В зелената трансформация на Китай роля ще играе частният сектор