Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Бранков: Промяна в данъчните режими има смисъл след влизане в еврозоната

Три са стъпките за излизане на България от кризата - ефективни мерки, ERM II и реформи, каза зам.-председател на БСК

гледано: 1716   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Ефективност на антикризисните мерки, присъединяване на България към ERM II и ускорен път към реформи - това са трите стъпки за излизане от ситуацията в момента, заяви Димитър Бранков, заместник-председател на Българска стопанска камара, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Дискусия за преформатирането на данъчните режими и този на преките и косвени данъци би имала смисъл след присъединяване на България към еврозоната", смята той. 

Още по темата

"При намаляването на данъчните ставки в сферата на туризма възникват спекулации относно това кой ще консумира разликата – че цените ще запазят своето ниво и че това ще бъде консумирано от доставчиците на съответните продукти и услуги или че цените ще спаднат и ефектът ще отиде при крайните консуматори", обясни Бранков.

73% от респондентите в рамките на проучване между 580 компании членки на БСК са обявили, че са съкратили персонал. "87% от анкетираните компании са в сектора на услугите. 90% от тях представляват микро- и малки предприятия. Те в най-голяма степен бяха засегнати от ограничителните мерки, свързани с коронавируса", посочи той.

"15% от фирмите декларират спад във възнагражденията. Около 63% изразяват очакване, че в рамките на една година ще успеят да преодолеят последиците от спада. Но дали това ще се случи зависи от адекватността на мерките", отчита Бранков.

Още вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Как бе осъществена кибератаката срещу Colonial Pipeline?