IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit - бунт срещу политиките на ЕС

Прекали ли ЕС с регулациите и кой печели от създаването на несигурност в Европа, обсъдиха политологът Димитър Ганев и икономистът Ангел Марчев

14:15 | 04.07.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Brexit - бунт срещу политиките на ЕС

Вотът за излизане на Великобритания от Европа представлява по същество бунт срещу политиките на Европейския съюз. Това казаха в предаването Invest/Or Bloomberg TV Bulgaria c водещ Димитър Вучев политологът от изследователския център „Тренд“ Димитър Ганев и икономистът Ангел Марчев.

„Има и един имперски комплекс. Една страна, която е управлявала света в продължение на няколко века, изведнъж трябва да прехвърля правомощия от Лондон към Брюксел“, отбеляза Димитър Ганев.

По думите на Марчев печеливши от излизане на Великобритания от ЕС биха били „всички сили извън Европа, които биха искали да има несигурност в европейските отношения и пазари. На първо време такива сили се намират на изток от нас“.

„В интерес на истината всички европейски сили към момента прекалиха с регулациите. В резултат на това дългосрочно могат да се търсят ползи за Великобритания, ако тя напусне ЕС“, посочи още икономистът.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият Димитър Вучев показа движението на британския паунд спрямо долара и еврото от началото на годината. Въпреки резкия спад на британската валута в деня след референдума за Brexit понижението ѝ от началото на годината не е толкова чувствително, каквото впечатление се създава. Освен това според много специалисти именно сега е идеалният момент за дълги позиции в британските пари, които се оказват подценени в момента.

Изминали издания на Invest/Or гледайте тук

Следете Invest/Or и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
всички сили извън Европа, които биха искали да има несигурност в европейските отношения и пазари. На първо време такива сили се намират на изток от нас.Грешка ...тия сили са зад блатото на запад . Арабските пролети , бежанците ,Украйна , санкциите срещу Русия , индустриалните скандали в Германия ит.н. идиотии , са дестабилизиращите фактори made in USA.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
power grid
преди 7 години
*** tne EU.Никога няма да приема тия *** от ЕС нагли крадливи и безочливи ***.няма как да приема че един долен ци.ганин може да дойде с каруцата пред блока ми да разпрегне коня да запали огъня да струпа една колиба да пусне десетте чавета и прасето да крадат да разбиват мазета да дърпат чанти и обеци на жените и аз да не мога да го разкарам щот видите ли нямал жилище.Ей тоя ЕС да го гори огъня.не мога да приема че *** престъпници крадци и убийци имат права а честните и почтени хора само задължения.Не мога да приема че свестните трябва да търпят престъпленията на ***.Рано или късно Господ ще се разправи с тоя ЕС.Англичаните му теглиха една майна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още