IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е с потенциал да е водеща стартъп дестинация, смята специалист

Софтуерната компания Deskforce ще удвои персонала си в България през следващото тримесечие

18:59 | 14.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
България е с потенциал да е водеща стартъп дестинация, смята специалист

В България се развива силно BPO секторът, който включва центровете за обслужване на клиентите и за поддръжка, както и фирмите за аутсорсинг на бизнес процесите. Причината за това е високото ниво на образование, както и мултикултурната среда, особено по отношение на владеенето на чужди езици. Броят на кол центровете нараства, като само в София са 40-50.

Това каза Дан Любиц от Deskforce в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

“Харесва ни да възприемаме себе си като "Робин Худ" на технологиите", заяви специалистът. "Ние свеждаме технологии, прилагани в индустрията, на ценови нива, достъпни за малките и средни предприятия. Осъзнахме, че много от технологиите са на цени, недостъпни за стартиращи компании, като нас самите. Затова ние правим тези продукти по-достъпни за компании, които са в стартова фаза или във фазата на растежа. Чрез нашите продукти един служител може да бъде продуктивен като за четири. Увеличаваме продуктивността на компаниите с 400%", допълни той

Дан Любиц обясни, че целта на Deskforce е да стимулира развитието на ВРО сектора, да подпомогне създаването на още кол центрове.

"Фирмата ни е на пазара от четири години и се състои от 50 души, като десет от тях работят в България”, информира той.

Любиц посочи, че намеренията на компанията са да удвои своя персонал в България в рамките на идното тримесечие.

“Българската бизнес среда е изключително подходяща за развитието на стартъпи и за разгръщане на стартъп културата, както и за иновациите”, каза още експертът.

Той е на мнение, че България и конкретно София притежават огромен потенциал да се утвърдят като водеща стартъп дестинация.

Вижте целия разговор във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още