IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Горов: Най-добрата социална политика е инвестиционната

Трябваше да бъде заложен по-висок икономически ръст за 2017 г., твърди депутатът от БСП

10:16 | 30.11.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Reuters</em></p>

Снимка: Архив, Reuters

Големият проблем на Бюджет 2017 е, че в него не се предвижда вариант за по-голям ръст на икономиката. Най-добрата социална политика е инвестиционната. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria депутатът от БСП-Лява България Димитър Горов.

Ние смятаме, че с активна държавна политика в тази посока е възможно да се създаде ръст на икономиката и заетост, добави той.

Горов подчерта, че в този вариант на парламент е много трудно да бъде формирано правителство, а по отношение на това то да е стабилно и с ясни цели и задачи, е невъзможно. 

По думите му БСП-Лява България ще гласува „против“ Бюджет 2017 и ще подкрепи единствено увеличаването на парите за Българската академия на науките (БАН).

Вчера (29 ноември) с гласовете на реформаторите, патриотите, Атака, АБВ, БДЦ и АБВ беше постигнато увеличение на предвидените за 2017 г. средства за БАН с 10 млн. лв. по време на гласуването на държавния бюджет за догодина в парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

"Каквото и правителство да дойде, то няма да има проблем с изпълнението на този бюджет, той подценява възможностите за по-високи приходи на хазната и практически отразява бюджетите от последните няколко години", обясни още Горов.

Той е категоричен, че партията ще продължи с предложенията си за отмяна на плоския данък, въпреки че именно БСП смени прогресивното облагане с единна ставка от 10% за всички физически лица.

Вижте целия разговор във видеото.

Повече за бюджет 2017 вижте тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Пуки
преди 7 години
Имало и умни депутати, просто не ми се вярва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 7 години
Прав е, ама кой да чуе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още