IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детелина Смилкова: Бизнесът се нуждае от адаптивни кадри

Все повече се търсят хора, които могат да анализират, твърди вицепрезидентът на Висшето училище по застраховане и финанси

14:35 | 20.07.17 г.
Детелина Смилкова: Бизнесът се нуждае от адаптивни кадри

Търсят се хора, които могат да анализират, да мислят, да презентират. Бизнесът се нуждае от кадри, които са иновативни и адаптивни, каквито за съжаление образователната система в България не подготвя.

Това каза вицепрезидентът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) Детелина Смилкова в ефира Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й все повече се търсят хора, които могат да анализират, а като роля на ВУЗФ Смилкова посочи научаването на студентите да правят анализи, необходими на бизнеса.

„Не залитайте към интересни и добре платени към момента професии“, посъветва вицепрезидентът на университета.

„При нас са тези деца, които искат да се развиват в България. Защото те от първи курс започват да работят и до четвърти курс вече са на толкова добри позиции и имат такова поле за изява, че въобще не се замислят да отиват навън“, подчерта Смилкова. 

Тя добави, че 80% от преподавателите във ВУЗФ са висши мениджъри, които ежедневно решават казуси и са в крак с най-актуалните тенденции.

„Това са млади и успешни хора, всички са англоговорящи, голяма част от тях са докторанти на чуждестранни университети.

При нас не можеш да завършиш, ако не си минал през стаж по специалността си. Ние нямаме безработни студенти, каза още Смилкова. 

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още