Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Димитър Манов: Планът „Юнкер“ изпълни своите цели

България е една от първите държави, които са поели инициатива за привличането на инвестиции по програмата, твърди експерт

Димитър Манов: Планът „Юнкер“ изпълни своите цели

Димитър Манов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Целта на Плана за стратегически инвестиции за Европа“, станал популярен като плана "Юнкер" беше насърчаване на инвестициите във всички сектори на икономиката, които отбелязваха спад след финансовата криза. До голяма степен спадът в капиталовложенията в по-голямата част от държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) вече е преодолян, което в не малка степен означава, че този план изпълни своите цели. Това коментира експертът Димитър Манов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

По думите му България е една от първите държави, които са поели инициатива за привличането на инвестиции по плана "Юнкер". "СИБАНК сключи споразумение, в резултат на което в малки и средни предприятия вече е разпределен близо 80 на сто от ресурса на стойност 100 млн. евро", посочи той. Три банки вече управляват и фонд за насърчаване на иновациите, допълни експертът. 

Според Манов е неоснователно да се твърди, че по-голямата част от проектите по плана "Юнкер" са насочени към старите държави-членки на ЕС. "Европейските субсидии са инструмент, който е много активен в догонващите държави. Гаранционният инструмент „Юнкер“ подкрепя симетрично всички държави, с което по-силните икономики биха се възползвали в по-голяма степен от него", обясни той. 

Вижте още във видеото. 

гледано: 2394   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
majnata до: QUANTUM
преди 3 години
Аха...и ние сме на борда на Титаник , най отдолу , като обслужващ персонал ...и ше се издавим кат съсли естествено , щот няма да ни пуснат до лодките. Англичаните спасиха кожите...
0
 
4
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Този Юнкер и кликата около него са пълен булшит. Разбирам донякъде Великобритания, че излиза от ЕС...Така бизнес не се прави - с печатане на пари и наливане безотговорно. Решенията трябва да се взимат от капиталистите, които носят отговорност с джоба си за решенията си. Чужди пари лесно се харчат...ЕС е поел опасен курс.

Още от Bloomberg TV
Анализатор: В зелената трансформация на Китай роля ще играе частният сектор