IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончо Барбалов: От бюджета си Столична община дава най-много за инвестиции

До края на юли за инфраструктурни проекти са изплатени 100 млн. лева, посочи заместник-кметът

14:16 | 07.08.17 г.
Дончо Барбалов: От бюджета си Столична община дава най-много за инвестиции

Най-много средства от бюджета си Столична община дава за инвестиции, като тази година те са за 435 млн. лева. До края на юли за инфраструктурни проекти са изплатени 100 млн. лева. Това обяви Дончо Барбалов, заместник-кмет на София по финанси и стопанска дейност, по Bloomberg TV Bulgaria.

Финансистът посочи, че традиционно средствата се насочват към инфраструктурата заради плановете за развитие на столицата.

„Друг значителен разход е за вече построеното, където влизат ремонтите на улиците и парковете, както и почистването на града. Парите никога не достигат, но се стремим да осигурим ресурс за проекти съгласно приоритетите в различните области“, посочи заместник-кметът на най-голямата община в България.

Барболов подчерта, че тенденцията е бизнесът да продължава да предпочита София за инвестициите си.

Той обясни, че това се дължи и на инфраструктурата, защото „хората предпочитат да живеят в чист и удобен град“.

По думите му чуждестранните инвеститори избират за вложенията си българската столица заради квалифицираната работна ръка и университетите, които предлагат качествени кадри.

„Позиционираме София като дигитална столица, което изисква дългосрочни инвестиции в новите технологии“, посочи той новите приоритети, сред които са София да стане още по-зелен и иновативен град.

Той напомни, че продължава ремонтът в Борисовата година, който се извършва в координация между еколози и експерти на общината.

Заместник-кметът информира, че за Западен парк е внесено проектно предложение за реновиране на парка с европейски средства, като се надява то да бъде съвсем скоро одобрено, за да започне реконструкцията.

Какви са плановете, за да може София да става все по-зелена? Очаква ли се Столична община скоро да разполага с електронна система? Ще се увеличили ли такса "смет"? Каква е събираемостта на  данъците и таксите в Столична община? Вижте повече във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още