Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Дуалното обучение е нужно и във висшето образование

Закъснял ли е този процес в България?

гледано: 5969   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Въвеждането на дуално обучение във висшето образование е необходимо. Дори в България този процес е малко закъснял. Около това мнение се обединиха Ирена Рашкова, преподавател в Технически университет Габрово, Цветелина Петрова, преподавател в Техническия университет, и Николинка Хинкова, член на борда на директорите на "Мехатроника" АД, в предаването „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова. 

Още по темата

Според Хинкова въвеждането на дуалното обучение във висшето образование ще е от полза за всички страни - както за обучаващите, така и за студенти, а съответно и за фирмите.

„Това е една възможност компаниите много рано да открият талантите и да участват в тяхната подготовка“, каза тя.

В контекста на създаването на първия у нас проект за дуално обучение гостите разказаха, че съдържанието, по което студентите учат, се променя. „Има много примери от практиката, които се въвеждат. Въведени са и различни форми на активно обучение, включително екипна и проектна работа“, поясни Рашкова.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
4
 
2
ivancholak до: doba
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Когато губиш незнаеш какво печелиш и обратно...

При мен в 3 курс дойдоха и казаха: всички по рапределение в Козлодуй, атомната. Юрнахме се сключихме договори с местните фабрики и се кефихме че "сме прeeбали" системата. Вземахме по 100 лв степендия, що годе пари си бяха. Дойде "демокрацията" нещат да ни земат в заводите, едвам се вмъкнахме да не сме безработни. След 2 години ни изхвърлиха....
Тез в Козлодуй още продължават, изкарват в пъти по големи заплати и се скъсаха да харчат....
2
 
2
 
1
преди 9 месеца
Преди години, по времето на бай Тошо, от голямо предприятие ми предлагаха стипендия срещу договор да работя при тях(не си спомням колко години).

Аз като млад, независим и нежелаещ да се обвързвам отказах, една от грешките в живота ми. Мои познати получаваха относително големи пари от тях, а след демокрацията завода фалира и кой откъде е...

Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?