IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоактивисти настояват България да развива производството на зелена енергия

Новите технологии трябва да намаляват въглеродните емисии, заяви Теодора Стоянова от Greenpeace Bulgaria

12:52 | 21.11.16 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

България трябва да бъде водеща в екотехнологиите, свързани с производството и пестенето на енергия, вместо да продължаваме с производството на енергия от  източници, които замърсяват околната среда. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Генади Кондарев от сдружението "За Земята".

Новата индустрия в България е енергийно ефективна и затова е смешна политическата реторика за създаването на енергиен хъб, коментира той.

Новите зелени технологии трябва и да намаляват въглеродните емисии, коментира Теодора Стоянова от Greenpeace Bulgaria.

Генади Кондарев заяви още, че ако новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръм се опита да даде заден ход на мерките срещу промените в климата, това би било много лош сигнал към бизнеса.

Избирането на Тръмп може да подейства като катализатор за по-бързото прилагане на плана към Споразумението за климата от Париж, каза  Теодора Стоянова.

Вижте още във видеото:


Можете да гледате още в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
vladconsult
преди 7 години
Това са еко терористи които унищожиха България с ВЕИ и забраните за строителство. Това са антихуманисти, защото са готови да унищожат хората за да служат на своите спонсори и господари, които продават заробващо скъпи технологии и услуги. А техните жени, деца и роднини не стоят на зелено, а харчат безумно в бетонните и мръсни градове на Америка и Европа парите откраднати от нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още