Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Експерт: Изборът на Volkswagen е оценка на цялостната ситуация в България

ЕС трябва да се отърси от съмнения за влияние от страни извън неговите рамки, твърди Росен Стоянов

Експерт: Изборът на Volkswagen е оценка на цялостната ситуация в България

Снимка: Ройтерс

Изборът на Volkswagen за нов завод Турция е нито само по икономическа, нито само по политическа причина. Става дума за изявяване на отношение във връзка с общата стабилност, но не само на региона. Това е обща оценка за цялостната ситуация у нас. Говорим за подкрепена на политическо ниво и оценка от страна на германските инвеститори към обща политическа среда и най-вече перспективата, устойчивостта.

Това заяви проф. Росен Стоянов, политически комуникации в НБУ, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира и неотдавнашните преговори за ръководните постове в ЕС. "Преди началото за преговорите бях обнадежден от дебатите, които гледахме на живо с шпитценкандитатите. Там видяхме сблъсък на идеи, компетентност, програми и цели и политически структури зад тези цели. След това обаче нещо "се счупи". Сега се вижда един лек дисбаланс".

Нямам нищо против еко политиките на Зелените, а начинът, по който са позиционирани в пространството, каза професор Стоянов.

"Наблюдава се една самозабравена себедостатъчност. Важна е оценката на въздействието. Този процес отнема време и ресурс. Политическата класа у нас отказва да приложи дебатиране и аргументативно представяне на една или друга теза. От една страна, липсва интелектуалност на подхода в политическата сфера на цялата класа, а от друга страна, сме изправени пред нарочности за рушене на комуникационния процес. Липсата на прозрачност започва да ерозира демократичността в процеса по договарянето на избора на европейските ръководни постове".

ЕС особено в смисъла на ЕК и ЕП трябва да се отърси от съмнения за влияние от страни извън неговите рамки, твърди Росен Стоянов. Външната политика на една структура трябва да е единна, допълни той.

По отношение на ядрения конфликт на САЩ с Европа не зае позиция, а тя трябва да е ясна и категорична по този и други въпроси, смята професор Стоянов.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 6312   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
5 гласа

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (14)

   1| 2    
0
 
4
 
14
Valentin13 до: khao
преди 5 дни
Няма профилна снимка
бойкот на марката на Хитлер!!!
4
 
0
 
13
khao до: Valentin13
преди 5 дни
Няма профилна снимка
ти да не си на Импа булка, че само хвалиш рижия мокет ? дето надмина буш младши по тъъъпотията си!
5
 
2
 
12
преди 5 дни
Няма профилна снимка
Пак ЕС е вниовно на тукашния туземец ... щото видиш ли не построили поточната линия за Голф у нас :):) щото ако бехме извън ЕС, народната кола щеше да дойде тук !
А че заради ЕС тук дойдоха Вмуеър и ХП (примерно) и много други, никой вече не го брои !
4
 
13
 
11
преди 6 дни
Няма профилна снимка
един бегъл поглед на сайтовете за работа показват, че Германия засмуква всякакви специалисти от България. не е тайна, че огромна част от тези отиващи да работят там електромонтажници, всъщност са дипломирани инженери тука. как тогава да се постигне ниво, ако няма такива специалисти, те работят там. Германия като представящ се мотор на Европейския съюз, не трябваше ли да инвестира в Европейска страна, след като искат от нас непрекъснато "Европейска солидарност" и ни говорят за "Европейски ценности". За какво ни е тогава този Европейски съюз? И моля, не ми говорете, че Фолксваген била независима от държавата фирма и Германското правителство не можело нищо да направи. Щом Тръмп го прави по този начин, и тези трябва.
3
 
7
 
10
преди 6 дни
Няма профилна снимка
Да! за разлика от безмернното само възхваляване на властта и обслужващите е медии!

Още от Bloomberg TV
Hellenic Petroleum прави преход от петролна към енергийна компания