IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Настоящата финансова корекция на пазарите е здравословна

Секторите в индустрията на канабиса се разпродадоха сериозно, а печалбите бяха усвоени до средата на септември, посочи Петър Домусчиев от PD Consulting Ltd.

11:43 | 01.11.18 г. 2
Експерт: Настоящата финансова корекция на пазарите е здравословна

В момента се намираме в корекция, която е здравословна за пазарите. Това е мнението на Петър Домусчиев, изпълнителен директор на PD Consulting Ltd., изказано в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

“Секторите в индустрията на канабиса се разпродадоха сериозно, печалбите на които бяха усвоени до средата на септември. Компании като Netflix също се справят много добре", коментира той наблюдението си на пазарите и поясни, че с неговата компания PD Consulting Ltd. прогнозират посоката на движение. – Следим техническите графики. От 24 часа до една седмица е срокът, в който могат да се проследят пазарите. Процентът на сбъднатите прогнози ни е над 90%. Имаше четири срива на пазара тази година. Аз анализирам обективно нещата, ден за ден."

Според него винаги ще има полза да се инвестира в софтуер и чипове.

Петър Домусчиев разказа, че интересът му към капиталовите пазари е започнал в един швейцарски университет в Кънектикът, в който следвал за бакалавър.

"Първо ме запали професорът ми по финанси и после – този по организационно поведение. И двамата ефективно търгуваха на фондовите пазари. В колежа дисциплината по финанси ми бе трудна", обясни той какъв е професионалният му път. – Впоследствие се сблъсках с много от хората в бранша на Wall Street. Животът там е динамичен. Капиталите се местят от една индустрия в друга, от един сектор в друг.”

Финансистът обясни, че изследва историята за последните 120 години на Wall Street.

“Едни и същи неща водят до депресиите. Средностатистически се показва, че големите инвеститори кешират печалби между 20 и 25%. Това е проактивно, офанзивно продаване – в силата и ликвидността на пазара. Ограничаването на загубите е напреднало умение. Това изисква баланс и контрол от страна на трейдъра. Ограничавам загуби на максимум 4-5%", потвърди Петър Домусчиев и коментира, че най-трудното е балансът между действията и емоциите, самодисциплината. "Важно е да се следят събитията на техническата графика. Тя рядко показва грешка. Трябва само да успеем да я разчетем правилно."

Изпълнителният директор на PD Consulting Ltd. разкри, че „в един момент корпоративният свят ми дойде малко в повече, въпреки че винаги съм се стремял към максимална активност".

По думите на Петър Домусчиев делегирането на права е едно от най-трудните неща.

“Аз и моята компания наблягаме на практиката. Всеки ден мениджърът ангажира с мисия на компанията самите служители. Ефективна комуникация, слушане с разбиране, колективна работа са едни от ключовите умения", посочи той принципите, с които обединява екипа си.

Повече от разговора вижте във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 41 rate down comment 1
studioaa
преди 5 години
Според мен този пич вероятно е пушил от продукцията на индустрията на канабиса и затова говори така оптимистично. Той не може да различи корекция от мечи пазар, нито dead cat bounce от възстановяване, което реално го обрича за загуби всичко рано или късно. Според мен неговите загуби няма да са 5-6%, а по-скоро 50-60%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 39 rate down comment 2
Батя
преди 5 години
С 90% познаваемост, и дисциплината да ограничава загубите при 4-5%, този човек ще стане милиардер съвсем скоро :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още