Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Експерт: Присъствието е най-важният фактор за бизнеса във Великобритания

Има сериозни програми за предоставяне на безплатни помещения в рамките на 6 месеца до 1 година на перспективни компании, посочи Таня Койчева

Експерт: Присъствието е най-важният фактор за бизнеса във Великобритания

Снимка: Ройтерс

Глобалните предимства на продукта и услугата, предложенията, прагматичността, коректността и ефективната комуникация са едни от основните условия, на които се подчиняват бизнес партньорствата с Великобритания, а решаващият фактор е присъствието заяви Таня Койчева, Ръководител служба по търговско-икономическите въпроси в посолството на България във Великобритания, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„При първоначалния контакт, който се осъществява с британска фирма, презентацията - била тя под формата на имейл, на лично присъствие, трябва да е фокусирана върху глобалните предимства на продукта и услугата, които се предлагат“, спомена Таня Койчева. 

Още по темата

По нейните думи британската култура е такава, че първият въпрос е кои са „вашите международни партньори и къде другаде сте представени по света“.

„Фирми, които ползват Великобритания за пръв пазар по отношение на стоки и услуги, срещат голяма трудност. Не говоря за стартъпите - техните канали за развитие за съвършено различни“, добави тя.

"Предимството на продукта трябва да бъде изтъкнато незабавно още в първия слайд на презентацията. Конкретни примери и предложения - това се изисква. За някои фирми и сектори се изисква технологично време за изграждане на доверие, но британският партньор е изключително прагматичен по отношение на технологичното производство и характеристики и цената на продукта".

До известна степен британците са разглезени, тъй като конкуренцията е на световно ниво, подчерта Койчева.

„Тяхното очакване при обявяване на цената е да е включен транспортът и разходите покрай него. Ефективната комуникация също е ключова. Британският партньор много трудно казва "да". За тях поемането на ангажимент означава неговото изпълнение. Рядко ще чуете от тях и "не". Те са дипломатични. Има различни фирми на отказ. Като например: „О, това е много интересно“, отбеляза още тя.

Според нея идентифицирането през Twitter и Linkedin също е важно. Изпращането на мострите е също една от първите стъпки. По отношение на търговските изложения - вино, храни, облекло, те много трудно могат да бъдат предлагани по друг начин.

„Не си губете времето и парите на търговски изложения. Каналите за партньорство там са съвършено други“, добави Койчева.

Има сериозни програми за предоставяне на безплатни помещения в рамките на 6 месеца до 1 година на перспективни фирми, посочи като пример тя.

Цялото интервю може да видите във видеото:

гледано: 1781   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Hellenic Petroleum прави преход от петролна към енергийна компания