Традиционно българинът консумира червени вина, просто защото те са много по-добри от произведените в страната бели вина. В миналото бялото вино не е било част от традициите у нас, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria издателят и мениджърът на DiVino.bg Емил Коралов.
Климатът в България е по-подходящ за червени вина, но напоследък и бели излизат напред в класациите, отчете той. По думите му в последните години се наблюдава изравняване при консумацията на двата вида вино, но засилването при бялото се дължи основно на внос, и то на Совиньон блан от Нова Зеландия.
Производството на вино е труден бизнес, има фалирали винарни и такива, които постоянно си сменят собствеността, посочи той.
По думите му около 500 до 700 български вина излизат на пазара всяка година.


Вдигат учителските заплати с 10 процента
Николай Младенов ще управлява изпълнителния комитет за Газа
Зверско убийство на сина на зам.-кмета на Харков във Виена
Тарикати продават стартови пакети евро от по 20 лева за 50
Мъж е в кома след тежък побой пред магазин
И. Шнабел от ЕЦБ подкрепя прогнозите за повишение на лихвите
САЩ създадоха новия си план за национална сигурност спрямо капризите на Тръмп
Deutsche Bank: Бумът на AI продължава, няма балон
Посланик Пъздър за глобите на ЕС, енергетиката и AI, част 3
Посланик Пъздър за глобите на ЕС, енергетиката и AI, част 2
Пет от най-странните жабки в серийни автомобили
Първото BMW M се продава
Опасно ли е поставянето на калъфи върху седалки с подгрев
Volkswagen вкарва три модела в сервизите заради проблеми с безопасността
Hyundai възражда един от най-забавните си модели
Франция представи мощна нова система за борба с дронове
Откриха нови доказателства за селективен канибализъм сред неандерталците в Европа
Мутация на грипа във Великобритания може скоро да дойде у нас
Европа може да разчита само на себе си, загуби САЩ като приятел в нужда