Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Експерт: Силата на българските винопроизводители е в червеното вино

Около 500 до 700 български вина излизат на пазара всяка година

гледано: 867   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Традиционно българинът консумира червени вина, просто защото те са много по-добри от произведените в страната бели вина. В миналото бялото вино не е било част от традициите у нас, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria издателят и мениджърът на DiVino.bg Емил Коралов. 

Още по темата

Климатът в България е по-подходящ за червени вина, но напоследък и бели излизат напред в класациите, отчете той. По думите му в последните години се наблюдава изравняване при консумацията на двата вида вино, но засилването при бялото се дължи основно на внос, и то на Совиньон блан от Нова Зеландия.

Производството на вино е труден бизнес, има фалирали винарни и такива, които постоянно си сменят собствеността, посочи той.

По думите му около 500 до 700 български вина излизат на пазара всяка година. 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Още по темата

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Темповете на растеж на IT сектора са добри, посочи експерт