IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Стачките в Гърция не влияят особено на бизнеса

Протестите в Атина са нещо традиционно, но ефектът от тях рядко продължава повече от 24 часа, твърди журналистът Иван Петрински

14:55 | 30.04.19 г.
Експерт: Стачките в Гърция не влияят особено на бизнеса

Протестите в Гърция за по-достойни условия на труд са нещо обичайно. Ефектът от тях рядко продължава повече от 24 часа, колкото траят и самите стачки. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Иван Петрински, журналист и главен редактор на в-к „Български новини“ в Гърция. 

„Първомайските стачки в Гърция са традиция. За съжаление сега стачката ще засегне морските пътища, а в Атина няма да работят автобусите, тролейбусите и извънградската железница. Туризмът и доставките ще бъдат засегнати най-сериозно от стачката. И все пак говорим за 24 часа, така че проблемите няма да са особено сериозни“, обясни Петрински.

По думите му най-потърпевш от протестите е туристическият сектор, където неподготвените туристи рискуват да не успеят да спазят графиците и полетите си.

Относно предстоящите парламентарни избори в Гърция през есента, журналистът обясни, че Алексис Ципрас е изгубил популярността си, а преднината на опозицията вече е двуцифрена, според социологическите проучвания.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още