Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Експерт: Трябва да намалим прахосването на енергия

През следващите 6 месеца цените ще останат високи, твърди Джулиан Лий, петролен стратег в Bloomberg

гледано: 1740   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

През последните месеци цената на природния газ в Европа достигна рекордни върхове. В краткосрочен план хората се тревожат дали ще могат да отопляват домовете си и дали индустриалното производство ще продължи. Те искат да бъдат сигурни, че ще има достатъчно енергия за индустрията. Голяма част от тази енергия идва от изкопаемите горива. В дългосрочен план трябва да се обърне повече внимание върху намаляване на потреблението и прахосването на енергия, а не толкова върху намаляване на предлагането на въглеродни горива. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Джулиан Лий, петролен стратег в Bloomberg. 

Още по темата

"Ако инвестираме повече в изолация на домовете си и в използването на алтернативи на природния газ, това ще ускори прехода. Важно е да се внимава обаче с търсенето - то се пренебрегва за сметка на натиска върху компаниите да продават активите си, свързани с нефт, газ и въглища, преди да има готова алтернатива за енергийния преход", посочи Лий.

В момента цените на електроенергията са невероятно високи. Цената на природния газ в Европа е 7 пъти по-висока в сравнение с миналата година. Хората с право се опасяват, че цените ще останат доста високи. Прогнозите за петролния пазар за началото на 2022 г. са за малко по-ниски цени, но е от голямо значение колко студена ще бъде зимата, посочи експертът.

"През 2022 г. цените на електроенергията ще зависят от това до каква степен ще можем да възстановим запасите от горивата, които ще ни трябва през следващата зима. През следващите 6 месеца цените ще останат високи", категоричен е той.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (24)

   1| 2| 3    
1
 
0
 
24
khao до: Valentin13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
човече... ти си функционално неграмотен! Радвам се че няма такива хора в моето обкръжение!
1
 
1
 
23
Valentin13 до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
щях да чета всичко, но второто ти изречение ме направи да те харесам - цоцлиализЪма не прощава никъде , където е бил на власт..... по всички идеологически пунтаменти запада в момента е или върви стремително точно към това. така, че поздравления!!! второто умно нещо от тебе досега, което рекогнайзнах ънтилнау.
1
 
0
 
22
khao до: Oбичам България
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Асане, нали ви казах че съм за Ристьо, а не за Киро канадеца!!даже ще гласувам с преференция !
1
 
1
 
21
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кауне, не е по темата, ама вече не се казва ДБ, ами ПП. Скоро ще ви обяснят.
0
 
1
 
20
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
много информация нахвърли за човек който вече му е достатъчно образованието... че и по света е бил и е видял на живо всичко :):)

Още от Bloomberg TV
Алесиа Берарди: Новият вариант на коронавируса притеснява инвеститорите