Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Експерт: Учениците трябва да са медийно грамотни и да мислят критично

Децата трябва да са по-ангажирани и да изпълняват творчески задачи, посочи Емануил Георгиев

гледано: 3570   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Учениците трябва да развиват качества като критично мислене, правилна оценка на информация и социални умения, тъй като това се търси от бизнеса и формира всеки гражданин на демократична страна. Toва е мнението на Емануил Георгиев, експерт в Националния център за безопасен интернет, изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Министерство на образованието и науката планира да въведе „Медийна грамотност“. Предметът ще се изучава в часа на класа. Дигитално медийната грамотност трябва да се въведе мултидисциплинарно и да бъде застъпена във всички предмети. Това са определени умения и компетенции, които развиват критично мислене, способност за оценка на информация заради бума на фалшивите новини и социални умения", посочи експертът.

Той коментира, че е от значение учениците да усещат смисъл от прекараното време в училище.

"Най-важното е времето, което учениците прекарват в училище, да е пълноценно за тях. Трябва да има по-голяма гъвкавост и избираемост, като децата да имат право да си избират сами определени предмети", смята Георгиев.

По думите му това би се случило, когато децата са по-ангажирани и изпълняват творчески задачи, с които развиват умения за разбиране, намиране и отсяване на информация.

Вижте целия разговор във видео материала.

По статията работи: Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
пак некакъв измислен термин ... учениците трябва да са с критично мислене само. Медийно грамотни и енергийно бедни са термини измислени от тоталния тъ.панарин !

Още от Bloomberg TV
Може ли българската икономика да извлече ползи от коронакризата?