IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските институции още съгласуват плана за цифровизация на промишлеността

По него се предвижда да бъдат мобилизирани над 50 млрд. евро публични и частни инвестиции

09:42 | 21.09.16 г.
Европейските институции още съгласуват плана за цифровизация на промишлеността

Европейските институции все още все още са на ниво комуникация по линия на стратегията за  цифровизиране на промишлеността, която предвижда  да се мобилизират над 50 млрд. евро публични и частни инвестиции за дигитализацията на индустрията. Това заяви евродепутатът от групата на ЕНП Ева Паунова пред Bloomberg TV Bulgaria.

Стратегията на ЕК за цифровизацията на индустрията обхваща редица сектори – от текстилна индустрия през земеделие, автомобилостроене, медицина и много други, разясни тя. 

Това е едно силно начало, защото дигитализацията води до намаляване на разходите и повишаване на ефективността на вложените ресурси, заяви Паунова.

Тя допълни, че средствата ще бъдат използвани в три направления - цифрови обществени услуги (електронно управление),  интернет на нещата, инвестиции в иновационни хъбове (общоевропейска мрежа от центрове за цифрови иновации  - бел. ред.).


Вижте още във видеото:

  
Можете да гледате още в сайта на  Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още