IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед: Опасността от срив на развиващите се пазари не е наш проблем

Федералният резерв потвърди намеренията си да предприеме постепенно свиване на финансовите стимули

17:34 | 26.08.13 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Фед: Опасността от срив на развиващите се пазари не е наш проблем

Федералният резерв на САЩ потвърди намеренията си за свиване на финансовите стимул независимо от последствията за развиващите се пазари, предаде Bloomberg. Това стана ясно по време на икономическия форум в Джаксън Хоул, проведен в отсъствието на председателя на ФЕД Бен Бернанке.

За отсъствието на Бернанке има доста разбираеми причини: мандатът му завършва след около половин година. Шефът на Фед се счита за уморен от работата и според запознати няма да иска да продължи да ръководи институцията. Президентът на САЩ Барак Обама вече даде да се разбере, че няма да разчита повече на него. Въпреки това липсата на Бернанке в Джаксън Хоул е изключително необичайна. С малки изключения досега винаги шефът на ФЕД е държал встъпително слово, което особено на финансовите пазари намира широк прием.

Делегатите коментираха глобалните измерения на монетарната политика. Темата беше подходяща, защото развиващите се пазари пострадаха от отлива на инвеститори заради сигналите за предстоящото свиване на стимулите, предава Bloomberg. 

Засега обаче те оказват да вземат под внимание опасността от срив на развиващите се пазари, когато свиването на стимулите стане факт. 

"Не забравяйте, че ние се отчитаме пред Конгреса и имаме задължения единствено към интересите на САЩ. Другите страни трябва да приемат тази реалност и да направят необходимите промени, в случай че е важно за тях", категоричен беше президентът на Фед за Атланта Денис Локхарт.

Вижте повече във видеоматериала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 10 години
Процесът е стъпаловиден - запада прави крачка надолу , докато останалите все още вървят добре , после развиващия се свят , за да отговори прави крачка надолу и повишава своята конкурентноспособност , после отново западния свят и така нататък .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
Mesoiadess
преди 10 години
"Опасността от срив на развиващите се пазари не е наш проблем"Всъщност това е най - големия ви проблем , защото развиващите се пазари по този начин ще станат след немного време още по - конкурентни и ще ви довършат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Според конспиративните сайтове Бернанке е подал оставка, след като папата е отдръпнал подкрепата си за големите корпорации. И не само той. В момента затова има заплахи срещу Сирия, защото евентуално една нова война, колкото по-мащабна, толкова по-добре за корпорациите, ще отложи във времето окончателното сриване на Федералния резерв, като частна агенция.Запознати казват, че първи септември е евентуалния и дай боже окончателен срив на банковата система в сегашния и чудовищен вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Фед са жалка престъпна банда! Сега ще видите каква криза ще заформят! А и нова парична единица се задава. Източването на света надмина мащаба който се очакваше! Но преломния момент дойде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 0
d333
преди 10 години
Няма страшно, БФБ ще поеме удара.... :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още