Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Финансист: Коронавирусът е предизвикателство, но не и повод за глобална криза

Проблемът идва от зависимостта от произведените в Китай продукти, трябва да има балансирано разпределение на производството, посочи Тодор Николов

гледано: 1304   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Предизвикателството пред медицината по отношение на коронавируса е сериозно
. Това е поредната криза, през която преминаваме. Основната задача е пред медиците. Мерките в Китай са напълно адекватни към момента. Централизираният модел на управление подпомага справянето с проблема. Това мнение изрази финансистът Тодор Николов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

Според него коронавирусът ще се отрази на китайската икономика, но няма да има такъв ефект, че да се превърне във въпрос на тема на глобална криза. Финансистът не смята, че икономическите последици ще са по-големи от африканската чума, например.

Големият въпрос според Тодор Николов е, че Западна Европа и Северна Америка са свикнали Китай да е основният производител на стоки като веригата за доставки на Apple, например.

По думите на финансиста не трябва да бъдем толкова зависими от всички произведени от Китай продукти, затова трябва да има балансирано разпределение на производството.

"Туризмът и авиокомпаниите ще са засегнати от епидемията. Прогнозите за световната икономика през 2020 г. са малко по-песимистични, коментира Тодор Николов и очаква да се преодолее търговската война между САЩ и Китай. – В противен случай през настоящата година ще акумулираме негативните ефекти от тази война.”

По отношение на пазарната конюнктура в България той подчерта, че регулациите затрудняват различни сектори. Николов смята, че е добре да се заимстват практики на малко повече свобода за бизнеса за генериране на повече икономически растеж.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Петко Карамочев: Скандалът с Wirecard е звучен шамар по имиджа на Германия