IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford ще наеме 11 000 нови служители в САЩ и Азия през 2014 г.

Автомобилният гигант планира разширяване на продуктовата гама с 16 нови модела

09:25 | 13.12.13 г.
Ford ще наеме 11 000 нови служители в САЩ и Азия през 2014 г.

Ford Motor Co планира да увеличи работните си позиции в Азия и САЩ с 11 000 през 2014 г., като за целта компанията ще отвори две нови фабрики, пише Businessweek.

Автомобилният гигант планира да наеме около 6 000 души в Азия, повечето от които като почасови служители. Компанията ще отвори два завода в китайските градове Чунцин и Чанган.

Звеното на автомобилната корпорация за Азия, Тихия океан и Африка е продало 1 млн. коли до октомври, съобщиха от базираното в Диърборн, Мичиган, дружество. Очакванията на Ford Motor са продажбите в световен мащаб през 2013 г. да надхвърлят 6 млн.

"С повече продукти, заводи и хора, през 2014 г. ние ще направим нова важна стъпка в изпълнението на плана ни за растеж в азиатско-тихоокеанския регион", заяви Дейв Шоч, президент на компанията за региона.

Ford ще добави и 5 000 работни места в САЩ, запазвайки възходящия тренд след придобиването на по-голям пазарен дял в страната.

Повече от половината от новите служители в САЩ ще бъдат технически специалисти, с което Ford ще цели изпълнение на плана си за разрастване на продуктовите предложения. Компанията планира да въведе в производство 16 нови модела в Северна Америка само през 2014 г.

"Винаги сме казвали, че ще продължим да инвестираме в продуктовата гама", заяви Джо Хинрихс, президент на Ford за САЩ. "Броят на набелязаните цели през следващата година потвърждава това", добави той.

Повече за плановете на Ford и други корпоративни новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още