Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Хлебарите очакват подпомагане по линия на ПРСР

Фирми, които не са намалили персонала си, е справедливо да бъдат подкрепени, твърди Мариана Кукушева от браншовия съюз

гледано: 1869   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Хлебарският бранш очаква да бъде включен в мярката за подпомагане от програмата за развитие на селските райони, която предвижда подкрепа с парични средства на постоянно заети работни места.

„Фирми, които не са намалили персонала си, е справедливо да бъдат подкрепени“, каза Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя подчерта факта, че в нито един момент през извънредното положение и сега по време на извънредната епидемиологична обстановката не е имало населено място без хляб, а закъснение на доставките на хляб само с няколко часа би предизвикало огромна паника сред населението.

„Качественото на суровината за производството на хляб е гарантирано. Очакваме, че реколтата ще бъде добра. Хлябът за българите ще бъде гарантиран“, добави още тя.

Кукушева обясни, че българските хлебопроизводители имат изключително високо ниво на хигиенни изисквания и предприемат стриктни мерки за защита на здравето на служителите.

"Кризата с коронавируса се отразява тежко върху всеки бранш. Но хлебарите не спряха да работят, взеха се извънредни мерки за безопасност, които са в сила и сега, с което повишихме себестойността на нашите продукти".

Кукушева заяви, че свитото потребление е довело до намаляване на оборотите. „Т.нар. ситничари, които предлагат закуски, бяха тотално затворени“, допълни тя.

Целия разговор вижте тук!

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Може ли българската икономика да извлече ползи от коронакризата?