IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И тогава датският премиер избухна в смях

Правителството в Копенхаген откупува възрастни слонове и работи над забраната на ползване на диви животни в цирковете като цяло

20:35 | 13.10.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: DK TV</em></p>

Снимка: DK TV

Рамболин, Лара, Джунга и Джени имат право да се пенсионират. За четирите циркови слона датското правителство плати равностойността на почти 1,5 милиона евро. Собствениците вече нямат право да ги задържат, съобщава SWR3. В момента Дания работи над забраната на ползване на диви животни в цирковете като цяло. „Дивата природа не принадлежи нито в обора, нито в цирковата арена“, заявява Могенс Дженсен, министър на храните, рибарството и равенството между половете.



Хубава новина, но приказката не свършва до тук. Дамата слон Рамболин има приятел от десет години: камилата Али. Неразделен дует от животни, който развесели всички присъстващи при откриването на парламентарната сесия в Копенхаген след лятната ваканция. Защото без Али Рамболин не иска да мръдне и на метър. И така, какво направи датското правителство? То откупи и камилата, с което животните, принадлежащи към цирка Trapez намаляват още повече.

Както премиерът Мете Фредериксен разказа за всичко това в парламента в изявлението си, тя не се сдържа и избухна в смях. И не само тя. Много политици се заразиха. Още повече, че тя благодари на дясната популистка партия Nye Borgelige (Нови граждани) за подкрепата ѝ за сделката - в края на краищата камилата се казва Али.

„Така че, когато се каже, че е ред на Али, това е истина", каза Фредериксен. С това тя реагира на критиките на Петер Скарап (Датска народна партия). Той обвини социалдемократите, че се отнасят по-добре към чужденците, отколкото към датчаните. За предизборната си кампания те промениха един слоган на социалдемократите: „Сега не е ред на Арн, а на Али“.

Между другото, зоологическите градини и паркове вече могат да се конкурират за подслоняването на пенсионираните слонове.

Happy End: Рамболин и Али може да останат заедно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 2
Valentin13
преди 4 години
колко лесно се харчат пари на данъкоплатеца, какво ли би било ако са от собствения джоб. а, забравих, това са либерал-социалисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 2
rooctcho
преди 4 години
Най важното да се напише е че не са алчни *** като нашите управници ..... затова имат, затова е уредено. Каквато и да е системата без съвестни управници не става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 4
mrynmryn
преди 4 години
Имат доста високи данъци, които се плащат. Нормално да имат пари за подобни дивотии, но и доста неща са по-добре уредени. Като се започне от образованието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 8
Shadow1
преди 4 години
Има излишни пари Дания усещам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още