IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономически шок заради пандемията разклаща преизбирането на Тръмп

Затварянето на граници ще е “страхотен удар” върху блока като съюз, посочи Христо Господинов, преподавател по политически науки

12:26 | 13.03.20 г. 1
Икономически шок заради пандемията разклаща преизбирането на Тръмп

“Възможно е да видим все повече заразени в близко бъдеще, това ще е сериозен удар за американската икономика”, прогнозира той.

Господинов смята, че икономически шок и крах на фондовите пазари биха заплашили предизборната кампания на Тръмп. “Опасенията бяха подхранени от коронавируса и срива в цените на петрола”, каза преподавателят по политически науки.

Според Христо Господинов мерките на Белия дом не успяват да успокоят пазарите, тъй като демократи и републиканци не постигат единство за тях.

“Тръмп подцени ситуацията, тя е безпрецедентна, подчерта той и коментира и случващото се в рамките на Европейския съюз.

“Блокът е изправен пред тежки времена, все повече държави затварят границите си. У нас също има предложение за извънредно положение, знаем, че то се въвежда, когато няма друг полезен ход”, посочи Господинов и препоръча ЕС да вземе бързи и навременни мерки, за да ограничи разпространението на коронавирусах. "Паниката ще е опасна за страните и икономиката на блока”, допълни той.

Според експерта обаче затварянето на граници ще е “страхотен удар” върху блока като съюз.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
dakl
преди 4 години
Да. С голяма доза вероятност изборната победа на Тръмп може да му избяга, но войната която той поведе срещу господствуващия досега финансов глобализъм , не само че няма да спре , но по всичко личи ' че върлуващата в момента света падемия ще постави кръст на опитите да се заздравят позициите на неговите опоненти в света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още