IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имат ли финтех компаниите принос за устойчивото развитие на обществото

Програма помага на стартъпите да достигнат по-бързо етап на валидация на своето продуктово решение, посочи Веселина Маркова, програмен мениджър на Eleven Ventures

17:01 | 14.02.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Програмата ни за иновации стартира през 2018 г. Тогава обявихме партньорството между Visa и Eleven в България. В момента покрива пазарите Гърция и Турция и освен България фокус през тази година ще бъдат Кипър, Румъния и страните от Западните Балкани", посочи тя.

Маркова информира как ще протече втората програма за иновации на Visa и Eleven.

"Програмата включва няколко основни компонента, които подпомагат стартиращите компании така, че да могат да достигнат по-бързо етап на валидация на своето продуктово решение, то да бъде разпознато от партньори на Visa или от самата Visa, за да могат компаниите да достигнат до product-market fit и да скъсят цикъла на продажба", уточни програмният мениджър на Eleven Ventures.

Веселина Маркова обясни, че освен от основния комплект инструменти, които програмата включва - достъп до капитал, технологичната инфраструктура и експертиза на Visa, компаниите имат нужда и от правилното менторство.

"Тази година търсим смели компании, за да изобретят бъдещето на разплащания, но и компании, които имат своя принос към устойчивото развитие на обществото като цяло. Нов елемент е насърчаването на повече жени предприемачи", подчерта експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още