Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Имат ли финтех компаниите принос за устойчивото развитие на обществото

Програма помага на стартъпите да достигнат по-бързо етап на валидация на своето продуктово решение, посочи Веселина Маркова, програмен мениджър на Eleven Ventures

Имат ли финтех компаниите принос за устойчивото развитие на обществото

Снимка: Архив Ройтерс

гледано: 1594   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Важно е финтех компаниите да имат първоначален продукт. Той трябва да е ориентиран към правилния таргет, който стартъпът търси. Дизайн мисленето помага на компанията да поеме в правилната посока. Нашата екосистема е млада, но има критична маса от финтех компании, сред които ключов компонент е талантът. Въпросът е как това финтех решение става скалируем бизнес. Това мнение изрази Веселина Маркова, програмен мениджър на Eleven Ventures, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Програмата ни за иновации стартира през 2018 г. Тогава обявихме партньорството между Visa и Eleven в България. В момента покрива пазарите Гърция и Турция и освен България фокус през тази година ще бъдат Кипър, Румъния и страните от Западните Балкани", посочи тя.

Маркова информира как ще протече втората програма за иновации на Visa и Eleven.

"Програмата включва няколко основни компонента, които подпомагат стартиращите компании така, че да могат да достигнат по-бързо етап на валидация на своето продуктово решение, то да бъде разпознато от партньори на Visa или от самата Visa, за да могат компаниите да достигнат до product-market fit и да скъсят цикъла на продажба", уточни програмният мениджър на Eleven Ventures.

Още по темата

Веселина Маркова обясни, че освен от основния комплект инструменти, които програмата включва - достъп до капитал, технологичната инфраструктура и експертиза на Visa, компаниите имат нужда и от правилното менторство.

"Тази година търсим смели компании, за да изобретят бъдещето на разплащания, но и компании, които имат своя принос към устойчивото развитие на обществото като цяло. Нов елемент е насърчаването на повече жени предприемачи", подчерта експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
БАН тества антивирусния ефект на вещества от раци, рапани и охлюви