Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Иновациите в образованието навлизат чрез виртуална класна стая

Платформата за виртуално училище Daskal.eu прави преподаването по-ефективно, посочи Калоян Кирилов

гледано: 15300   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Всеки, който цени времето и удобството си, при обучение с учител на живо е готов да плати. Чрез платформата за виртуално училище Daskal.eu даваме инструмент, който спестява време и ресурс, а прави преподаването по-ефективно.

Това каза съоснователят на Daskal.eu Калоян Кирилов в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

"В Daskal.eu в България в момента са ангажирани 1 400 учители и около 3 400 потребители. Тези, които го ползват по-активно, са може би по-малко", каза той.

Обучението във виртуалното училище е по основните предмети в училище, учи се предприемачество, компютри, видеомонтаж, музика, солфеж.

„Развихме стартъпа благодарение на частни инвеститори, с които се познаваме от другия ми бизнес. Платформата е създадена през 2015 г., като започна с електронни частни уроци, а съвсем скоро пуснахме и нова функционалност“, каза Кирилов.

Още по темата

Според него разликата от другите стартъпи е, че сами са си изградили технологията – виртуалната класна стая.

“Понеже сме „по-алчни“, не продадохме технологията, а искахме да развием пазар около това нещо. И ако не се получи, ние си имаме този софтуер и можем да го продадем“, каза Кирилов.

Що се отнася до навлизане в други държави и развиване на бизнеса, той посочи, че платформата за виртуално училище е основана на технология, която е в топ 5 в света и чието създаване отнема много време и усилия.

„В САЩ повечето платформи използват Skype или други не толкова развити платформи. Така че там бихме били конкурентни по отношение на технологията. Въпросът вече опира до маркетинга“, смята Калоян Кирилов.

По отношение на конкурса на Daskal.eu за най-прогресиращо училище основателят на платформата коментира: „За да се случва нещо, трябва да има критична маса. Само 5-10 училища не могат да направят промяната в дадена система. Затова искахме да стимулираме училищата, които показват най-голям прогрес в своето развитие“.

Вижте целия разговор във видеото!

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Миглена Иванова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?