IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващо силни данни за новите работни места в САЩ

Работодателите са добавили през юли 255 хил. нови места при прогноза за 185 хил.

16:43 | 05.08.16 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Работодателите в САЩ са добавили 255 хил. нови назначения през юли, които далеч надвишават прогнозите на пазара за ръст от 185 хил. работни места. Все пак данните са под нивото от юни, когато са били назначени 292 хил. нови служители, показват данни на Министерството на труда. Статистиката за юни е ревизирана нагоре.

Това е поредното доказателство, че фирмите продължават да наемат много работници и служители, въпреки че икономиката се движи на по-ниска скорост, коментира MarketWatch.

Частният сектор е създал 217 хил. места, а публичният е допринесъл с 38 хил. 

Вторият пореден голям месечен ръст на наемането до голяма степен стопира опасенията за здравето на икономиката, след като необичайно слабият ръст на заетостта през май за първи път породи нови опасения за седемгодишното възстановяване на американската икономика.

Много по-силното от очакванията увеличение на новите работни места повишава и залога, че Федералният резерв може да повиши лихвените проценти през септември. Централната банка се въздържа от подобно решение при предишното си заседание, след като през май излязоха по-слаби данни за пазара на труда.

Безработицата в САЩ остава на непроменено равнище от 4,9%. Повече от 400 хил. американци са се присъединили към бюрата по труда в търсене на нова работа през юли. Новите обяви за работни места остават на рекордно високата си стойност.

По-широкият измерител за безработицата бележи лек ръст. Става въпрос за дела на американците, които са спрели да търсят работа, както и тези, които работят на непълен работен ден по икономически причини, т.е. не защото това е тяхното желание, а защото това са възможностите на работодателя. Този показател се увеличава от 9,6% до 9,7%. 


source: tradingeconomics.com

Анкетирани от The Wall Street Journal икономисти очакваха бизнесът да добави 179 хил. работни места през месеца, а безработицата да е на ниво от 4,8 на сто.

Устойчивостта на пазара на труда се отразява и на заплатите и статистиката за седмично отработените часове. Почасовото заплащане нараства с 0,3% до средните 25,69 долара, което води до ръст на заплатите за последните 12 месеца в размер на 2,6 на сто. 

Средната работна седмица се увеличава с 0,1 часа до 34,5 часа. 

Всички важни индустрии са назначавали през юли повече служители, с изключение на петролните компании, които от година се въздържат от нови назначения заради ниските цени на суровината. 

По-голямата част от новите назначения са в сферата на професионалните и бизнес услугите – 70 хил. нови работни места през месеца. В здравеопазването са наети 43 хил. нови служители, в ресторантьорството – 45 хил.  

Следващите три заседания на Федералния резерв на САЩ са на 20-21 септември, 1-2 ноември и 26-27 декември. Повечето анализатори смятат, че ако се стигне до повишаване на лихвата, то най-вероятно това ще стане през септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Шуменския аналфабет и кухия са пълна загуба на време , а и пръскат кафяви точки...минуса директ и нататък !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
тва ми напомня за комунистите навремето както винаги : " Преизпълнили сме плана за тая петилетка за 2 петилетки напред .. !!! " :)) И тея в Сашово с еврейските номерца съшата раота .... "имат ръст на прогнозата, ама дефатко имат спад в реалността" начи хората си остават хора и не сме мръднали ама грам .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
тея ала "прогнози ала кво би било ако ..." не ме *** мене, реалния резултат е важен, че те китайците ако почнат "колко expectations щели да имат ...", че те ше утрепат кочинта бе с 15% ръст, вие нормални ли сте ?!? Тази новина е пълна лъжа реалната оценка е, че числата от преди са повече от СЕГА ето това е реална оценка, не некви Еврейски схеми и хитрини и мангалщини ама върти ама сучи ..... ама аз преди съм ти плащал по 300 са щи платим по 250 щото по неква си оценка си требвало да взимаш 180 и ти кво ше каеш на жена ти в къщи .... ?!? "Жена иам ръст на заплатата от 300 на 250 щото шефа е сметнал по прогноза, че треало да ми плати 180 ама иам ръст на заплатата ..." И жена ти щи бие една в тъпата мутра щото си донесал реално с 50 по малко от преди .... тва е истината
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
не не не пише ясно числата ЯСНО и ТОЧНО казват : ПРЕДИ е ПОВЕЧЕ от СЕГА не ме интересува какво си съчиняват в новината ама прогнозата ама анализатора ама на баба им хурката. Тва е същото като да го натъркам на някоя и нека тя после кае, че не съм я *** .... :)) Числата казват ясно и точно не новината, а ЧИСЛАТА 292 > 255 .... Какво това съждение не е ли вярно абе ти как си минал по математика ве ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 5
georgi_shum
преди 7 години
;) освен че си ***,*** и неграмотен очевидно не можеш и да четеш . Хората ясно са написали" Работодателите в САЩ са добавили 255 хил. нови назначения през юли, които далеч надвишават прогнозите на пазара за ръст от 185 хил." Още ли не ти е ясно или пак да ти и обясня?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
пхахах аве баце ти проссс ли си или ко ?!? На "прогноза имаш ръст" вика ти нормален ли си ве ?!? ЯСНО и ТОЧНО пише (предишен 292К и сегашен 255К) какви прогнози ве то си го пише черно на бяло СЕГА е ПО-МАЛКО от ПРЕДИ какво на ТЕБЕ не ТИ е ЯСНО .... ?!?!? ....... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 9
georgi_shum
преди 7 години
Баце *** ли си или да? Имаш ръст над прогнозата ве "умен" Хората даже са ти го написали. Настоящи - прогнозни - предишни. Кое не разбра? ;) Или рано рано си се отцепил ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
Е къде е ръста ве бат Боко, че то има намаление от миналия път ве хах ?!?------------------------------------------http://***.fxstreet.com/economic-calendar12:30 USD Nonfarm Payrolls (Jul)actual forecast previous255K 180K 292K предишни 292 сегашни 255 и има ръст ?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
kloynat
преди 7 години
джанет иелан пак то4и триона за вдигането на лихвите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още