IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се възползваме от виртуалните предложения за нови знания

Имиджът в онлайн пространството ще е ключов за намиране на работа след коронакризата, смята Капка Стойкова, старши консултант в международна фирма

12:26 | 22.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фокусът на индустриите е за запазването на здравето на хората, част от служителите вече са базирани от вкъщи или се следва определен ротационен принцип. В текстилната индустрия, която има възложени големи поръчки от западни фирми, започват да освобождават служители. Това обясни във ефира на Bloomberg TV Bulgaria Капка Стойкова, старши консултант в международната фирма CIKAAR.



Тя коментира, че се наблюдава преориентиране на служители към други сектори.

"Дори квалифицираните кадри се ориентират към по-сигурни и по-големи индустрии. Хора, които са работели за собствена фирма или по-малки работодатели, сега се ориентират към по-големите работодатели", разкри тенденциите вследствие на коронакризата Капка Стойкова.

Според нея сега е моментът за преквалификацията на служителите.

"В момента има много виртуални предложения и хората, докато са в карантина, могат да се учат и да придобиват нови знания, смята Капка Стойкова. - Хората сега търсят сигурност. Не може да се каже кога точно ще отмине тази тревожност, която в момента е най-силният елемент на пазара."

По думите й критериите не са се променили, но начините на водене на процеси вече е различен.

„Хората, които владеят повече виртуалното представяне, вероятно ще се представят по-добре. Всичко се случва виртуално, включително и интервютата за работа, което предполага компютърна грамотност", посочи старши консултантът в международната фирма CIKAAR.

Тя е убедена, че сега е моментът човек да работи върху подобряване на имиджа си в социалното пространство.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още