Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Как ЕС помага на държавите да отговорят на „зелените“ норми?

Зеленият град е щастлив град, твърди Татяна Бояджиева, председател на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България

гледано: 2273   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Kампания за зелени градове стартира в 13 страни от Европейския съюз. Тя е на стойност 3,5 милиона евро, а нейният ангажимент е да убеди всички колко положително влияят растенията и колко повече зелени площи трябва да имаме. Повече по темата разказа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Татяна Бояджиева, председател на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. 

Още по темата

“Пандемията ни даде време за равносметка... Оценихме колко важно е да сме здрави, колко важно е да имаме изграден имунитет. Оценихме живота в обществото”, добави тя.

По думите на госта след пандемията се залагат и нови европейски програми. Тя посочи, че настоящата, която се нарича “Още зелени градове за Европа”, е втора част на “Зелени градове за устойчива Европа”.

“Все повече държави се ангажират да изградят новите зелени норми”, добави гостът.

Бояджиева обясни, че по програмата в тези европейски страни се работи за създаването на зелени норми, включително как да се използват ефективно всички възможни ниши за допълнително озеленяване; да има отделени паркови площи в новите квартали; да се установи колко зеленина е необходима за един градски човек.

“Зеленият град е щастлив град... Трябва да пораснем интелектуално и да оценим колко по-добре се чувства човек и може да живее в една среда със зеленина”, каза гостът.

Повече по темата вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Защо е важен плоският данък?