IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ОПЕК+ ще управлява доставките на петрол занапред?

Краткосрочните перспективи за пазара не са добри, твърди Херман Уанг, управляващ редактор в S&P Global Platts

18:02 | 01.04.21 г.
Как ОПЕК+ ще управлява доставките на петрол занапред?

Сега страните от ОПЕК+ са изправени пред предизвикателството как да управляват доставките на петрол, за да стабилизират цените и да предотвратят бъдещ спад. Очакваме съкращенията да останат на същото ниво още месец-два или дори да се задълбочат. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Херман Уанг, управляващ редактор в S&P Global Platts. 

„Страните от ОПЕК+ са много консервативни в своите оценки за доставките. Някои анализатори казват, че те са твърде консервативни и това управление на доставките може да доведе до натиск върху тях и скок на цените“, обясни той. 

„ОПЕК+ ревизираха надолу прогнозата си за търсенето през годината в световен мащаб до 5,6 милиона барела на ден. Това е знак, че краткосрочните перспективи за пазара не са добри“, заяви Уанг.

По думите му има широко разбиране за това, че ограничаването на доставките трябва да продължи, като колко дълго ще останат съкращенията зависи от това дали всички членове на организацията се придържат към квотите.

„Страните от ОПЕК+ са много предпазливи и казват, че не целят определени цени, за да не бъдат обвинени в манипулация, но Саудитска Арабия вероятно ще иска по-високи цени, докато Русия е по-гъвкава. Затова понякога сме свидетели на търкания между тях, но сега изглежда, че те са на едно мнение“, каза Уанг.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още