IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как решението на Фед ще повлияе върху цените на активите?

Когато инфлацията се ускори, това ще се отрази негативно на облигациите и долара, твърдят от „Експат Асет Мениджмънт”

12:54 | 31.08.20 г. 1
Как решението на Фед ще повлияе върху цените на активите?

Не може лесно да се определи дали има балон или не при акциите в САЩ, но така или иначе политиката на централната банка подкрепя ръста в цените на активите. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Даниел Дончев, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Експат Асет Мениджмънт”.

Дончев коментира промяната в политиката на Федералния резерв, който официално се съгласи на т.нар. „средна цел за инфлация".

„Централната банка може да бъде по-гъвкава, тъй като вече ще може да толерира по-висока инфлация. Решението беше широко очаквано, но беше официално обявено миналата седмица“, посочи гостът. 

„Няма да бъдем свидетели на това, което се случи през последното десетилетие - централната банка не постигна целта си от 2%, от въпреки това от 2016 г. започна да увеличава лихвите“, обясни Даниел Дончев.

Гостът посочи, че това няма да се случи в бъдеще, докато инфлацията не бъде устойчиво над 2%, т.е. няма да се види затягане на политиката на централната банка.

„Решението на Фед ще има влияние върху цените на активите - когато инфлацията се ускори облигациите и долара ще бъдат повлияни негативно“, обясни той.

По думите на изпълнителения директор на „Експат Асет Мениджмънт" злато, сребро и индустриални метали също ще бъдат повлияни от последното решение на щатската централна банка. Според него една по-висока инфлация ще промени картината на паричните пазари.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Единственото, което обяви Колин Пауъл е, че ще печатат още. Всичко друго е ала бала и оправдания за продължаване на печатането. Нещата са доведени до такова дередже, че в момента нямат никаква възможност да спрат печатницата, защото това ще доведе до незабавен срив
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още