IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как социалните мрежи се отразяват на работното време?

В условията на пандемия се размиват и границите между работа и почивка, твърди Георги К. Първанов, изпълнителен директор на Cteam

11:43 | 07.08.20 г.
Как социалните мрежи се отразяват на работното време?

Работният ден се увеличи още с появата на социалните медии. В условията на пандемия се размиват и границите между работа и почивка. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги К. Първанов, изпълнителен директор на Cteam и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора. 

Според госта настоящата ситуация ще изправи много служители пред работно прегряване, като ще отнеме месеци, вероятно години за някои, да преодолеят и страховете около пандемията. Той посъветва хората, които имат нужда от външна помощ, да потърсят такава.  

“Трябва да има ясна граница, за да може човек ефективно да почива”, каза експертът.

По думите на Първанов дистанционната работа може да има позитиви в краткосрочен план, но в дългосрочен тя трябва да се комбинира с работата и от офиса, тъй като в противен случай има заплаха от спад на ефективността на служителите и пречки пред работата в екип. 

Експертът очаква хибридният модел между отдалечена работа и работа от място да е новото нормално. 

Той посочи, че у нас се търсят служители в сектора на търговия на дребно, IT сферата, медицина и фармация. “На другата крайност са хотелиерството и ресторантьорството”, заяви гостът.

“Няма намаления на заплатите в IT сектора, но вероятно ще има забавяне на ръста през тази година”.
Експертът отбеляза, че и начинът на търсене на работа се променя у нас. По негови думи кандидатстването вече е почти изцяло дистанционно, като търсещите работа вече са много проактивни. 

Вижте целия разговор на сайта на Bloomebrg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още